5 tips for en kreativ og morsom vinterferie

Vinterferie for mange betyr gjerne noen etterlengtede turer i herlig vintervær, lek ute og kanskje et par late dager med innekos. Uansett hva planene for ferien er, er det vel alltid rom for noen litt gøyale påfunn?

Mitt varmeste vinterferietips er å ta en tur, uten ski og staver vel og merke, innom vår ferske turtipsside som er spekket av kreative og turglade turtips. Her vil du kanskje oppdage at en morsom vinterferie ikke avhenger av noen voldsomme planer eller et rikholdig budsjett. Det skal være enkelt å ha det gøy, er du ikke enig? Vi Stormbergere sier ofte at små turer også er store. Da føyer jeg gjerne til at små påfunn også er store om du greier å engasjere en eller to utenom deg selv.

Turtips_div_butikk

Her er 5 av mine favoritttips, som kanskje kan hjelpe deg på vei eller gi deg litt inspirasjon:

1) Skal vi leke butikk?

– I dag er det salg på boller, sier Mamma. – Det koster bare tre kongler og fem småstein, – løp og kjøp! Hvorfor ikke gjøre hytta om til en aldri så liten kiosk, og la lunsjpausen i vinterferien bli både morsom og lærerik?

– Hvor mye blir dette til sammen da? Det krever litt hodebry når man bestiller både saft og to boller i hyttekiosken. Lek og læring hører er en god kombinasjon, og hvor er vel bedre å starte med hoderegning, enn sammen med storesøsken som gjerne hjelper til med å telle sammen “pengene”, så man får råd til det man skal ha.

Så er det kanskje på tide å bytte rollene og la barna styre sjappa. Det er ikke bare det mamma lager av ekte mat man kan ha i butikken. La barna finne på sine salgsobjekter. Barkekaker, konglegodteri og steinsuppe er kjempepopulære retter hos de voksne. Men dette er ikke billig, så de voksne får grave dypt i lommene etter de fineste steinpengene sine. Les mer om dette her.

2) Lag ei pen snødame

Har du noen gang tenkt på at Snømannen Kalle kanskje fortjener en kjæreste?
Neste gang du leker i snøen kan du lage en snødame i stedet for en snømann. Kjæresten til Kalle fortjener kun det beste. Gi henne for eksempel et fyldig granbar- hår, en pen pinnemunn og store, flotte steinøyne. – Bare fantasien setter grenser!

3) Spre litt glede!

Det er alltid gøy å være kreative og lage ting inne, men ekstra morsomt når det vi lager skal brukes til noe spennende. Kanskje det er bestemor, tante eller naboen vi skal overraske med noe fint i dag?

Dette er en superenkel aktivitet til fridagene. Det man finner i skapene, sammen med en god håndfull fantasi, kan gi utrolig flotte resultater.

Start med å skrive en liste over dem man ønsker å overraske. Kanskje det er er tre personer barna mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet? Hvis disse bor i nærheten, kan barna selv ringe på døra til dem de vil overraske eller levere overraskelsen på døra, kanskje sammen med en god klem?

Les mer om aktiviteten her.

4) Lek en morsom innelek eller to

Innetid foran peisen trenger ikke å være kjedelig. På turtipssiden har vi samlet et knippe morsomme og engasjerende inneleker man kan kose seg med på fridager inne, eller bruke i hyggelige samvær med gode venner. Reglene og vanskelighetsgraden kan tilpasses til aldersgruppen som deltar og hvilken sammenheng man leker i.

Se reglene for lekene: Jeg tenker på en person, Mitt skip er lastet med, 4 i soafen, og flere slagere her.

5) Prøvd laggjemsel?

En spennende og morsom variant av vanlig gjemsel. Dette er leken som engasjerer hele familien på tur. Lær de enkle reglene her.

Har du andre forslag til inne- eller uteaktiviteter? Send det til oss da vel, så får vi det med på turtipssiden vår!

Ønsker dere alle en super vinterferie med flotte opplevelser- både inne og ute!

Karen – Stormberger

karen-bilde.

Kommentarer

Kommentarer