Verdens minste festival

Det er mye smått som kan være ganske stort. Saker og ting som ikke ser så stort ut på papiret, men som i realiteten har kjempestor betydning for de som får oppleve det. Det siste beviset har vi fått fra Jomfruland utenfor Kragerø. Der har de noe de kaller «Verdens minste festival». Men den er ikke så liten som det en skulle tro.

Ok, den handler i og for seg om insekter og småkryp i skjærgårdsfaunaen. Og ja; den er ment for de yngste av oss. Hele målsetningen med festivalen er at barn skal få økt kunnskap om og interesse for naturen – på deres premisser. Gjennom insektsafari, klovnelaboratorium og teater åpnes universet som finnes utenfor døra eller teltåpningen på en helt ny måte for barna. Litt nifst, ganske vakkert og nesten utrolig.

Foto: Verdens minste festival

Foto: Verdens minste festival

Jomfruland utredes nå som verneområde/nasjonalpark og huser mange utrydningstruede arter. Ved å gi folk økt kunnskap om naturen, vil de verdsette den høyere og verne om den. Så i tillegg til å gi barna noen uforglemmelige øyeblikk får de med seg kunnskap og forståelse som gjør at det også i fremtiden vil være mulig å få de store opplevelsene med de små krypene og den store naturen.

18 frivillige, ca 500 dugnadstimer og støtte fra blant annet Stormbergstipendet har gjort Verdens minste festival mulig. Over 600 betalende og flere tusen skuelystne mennesker fikk med seg festivalen. Stormberg er i hvert fall stolt av å få ha vært med på dette. Å gjøre små turer store på en ærlig, modig, inkluderende og bærekraftig måte som dette treffer Stormberg midt i hjertet. Det er derfor vi har et Stormbergstipend. Lykke til videre med festivalen!

Les mer om Stormbergstipendet her.

Jan Halvor – Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Kommentarer

Kommentarer