2015 er friluftslivets år

For mange av oss er helgen en tid for hygge og avslapning med familie og venner. Det er bra. Men har du tenkt på alle de flotte løypene og de flotte stiene som er en kort spasertur eller kjøretør unna?

Friluftslivets år skal gi folk en smakebit på utendørsaktiviteter, slik at flere får lyst til å drive med friluftsliv jevnlig, også etter at året er over. Det er spesielt et mål at barn og unge oppdager – og får lyst til – å bruke naturen sammen med familien, og senere på egen hånd. Friluftslivets år arrangeres i samarbeid mellom Klima- og miljødepartementet og friluftsorganisasjonene.

IMG_4620

En tur i friluft kan være alt fra noen timer «i skauen» til en liten runde i skisporet. Det skal ikke så mye til å få røde roser i kinnene.

 

Tirsdag 13. januar er det offisiell åpning av Friluftslivets år. Det markeres med 24 timer i friluft. Kronprinsparet står for den høytidelige åpningen på dagen i Tøyenparken, før hele Norge pakker soveposen og gjør seg klar for den store styrkeprøven; en #nattinaturen. Vår egen Malin Jacob er tilstede under arrangementet i Tøyenparken, og hun vil oppdatere oss gjennom tekst og bilder i uka som kommer.

Bruk denne søndagen ute i den fine naturen og den friske lufta som vi er så heldige å ha utenfor stuedøra vår. God tur!

Petter – Stormberger

pnt_square

Kilder: Turistforeningen, Klima- og miljødepartmentet

Kommentarer

Kommentarer