Gjesteblogg: Takk, Stormberg!

I 2014 har jeg hatt 82 turdøgn. Det kan jeg takke dere for. I januar var jeg nybegynner – friluftsnek, og hadde ikke vært ute en vinternatt før. Jeg var redd og usikker i naturen, og våget ikke dra på tur. Stormbergstipendet har snudd livet mitt på hodet, og jeg lever et liv jeg ikke en gang kunne ha drømt om. Samtidig håper jeg at jeg har inspirert andre til å være mer på tur.

Jeg ønsker å dele året mitt med dere. Så her kommer året mitt i bilder.

Mine første vinternetter var i Jotunheimen sammen med naturveilederen Dag Inge. Vi sov under åpen himmel og i snøhule. Jeg lærte meg å gå på fjellski, pakke sekk og at det er vondt med frostskader.

1 2 3

Jeg hadde min første tur alene i februar. Klokka seks om morgenen våknet jeg av at jeg trodde jeg hadde forsovet meg. Men jeg hadde ingenting å forsove meg til. Jeg sov ei natt i telt og ei natt i DNT-hytta Røverhula. – Snørøver.

4 5 6

 

Gjennom et kurs i regi av DNT har jeg lært å navigere.

7

På Haukeliseter deltok jeg på et kitekurs. Jeg hadde glemt igjen den ene snowboardskoen min i Oslo, og måtte låne utstyret til den ene kurslederen.

8

I påska hadde jeg min første langtur i Vestmarka, Krokskogen og Kjekstadmarka. Turen var på elleve dager, og jeg var alene sju av dem. Jeg ble kjent med meg selv på en helt ny måte.

9 10

 

Sammen med lederen i Naturvernforbundet i Kristiansand, Marte R. Ulltveit Moe, sov jeg under en heller. Våkna i en sovepose full av regnvann. Marte er biolog lærte meg hvilke vekster i naturen man kan spise, for eksempel ramsløk.

11

Bestevenninnen min og jeg dro på mikroeventyr. Planen var å rafte med en badehai, men det var for lite vannføring i elva, så vi krysset et vann og koste oss i hengekøya i stedet.

12 13

Sammen med pappaen min var jeg på kajakktur ved hytta vår på Sørlandet. Du trenger ikke dra så langt for å dra på eventyr. Små turer er også store.

14

I august var jeg, sammen med Marte i Naturvernforbundet, turleder for en gjeng tiåringer i Kristiansand. Turjentene er en sommerskole hvor man herjer og leker så mye man kan.

15

Min gamle klassekamerat, Joachim og krysset Lofoten på rulleskøyter. Ingen av oss hadde stått på rulleskøyter før. Underveis klatret vi Svolværgeita. Joachim klatra med rulleskøyter (!).

16 17 18 DCIM100GOPRO 20

I høst var jeg igjen sammen med Dag Inge i Jotunheimen. Denne gangen skulle vi måle Storjuvbreen, og finne ut hvor mye den hadde smeltet.

21

EXXpedition – i november og desember krysset jeg Atlanterhavet i en 72ft seilbåt sammen med 13 kvinner. Jeg hadde aldri seilet før, og ble veldig sjøsjuk. Vi hadde en del dårlig vær i starten. Dag tre husker jeg ingenting av. Stikkord: Delfiner, regnbuer, morild, sterkt vennskap, uvær, solnedganger, soloppganger, horisont og hav, hav, hav. Da jeg kom i land var jeg et annet menneske.

22 23 24

 

Jeg følte meg ikke helt ferdig med eventyr da jeg kom til Martinique med EXXpedition i midten av desember. Kapteinen Emily og jeg møtte opp med en annen ekspedisjon som padlet rundt øya på padlebrett. Vi fikk prøve oss på brettene, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg definitivt skal delta på en padlebrettekspedisjon. Vi drakk et par øl og sov i hengekøyer på stranda. Takk for i år!

26 25

Gjesteblogger Malin

malin2

 

Kommentarer

Kommentarer