Trommevirvel og førstehjelp

Engasjementet tar stadig nye høyder. Med en stadig økning og nå over hundre søknader fra land og strand ser det ikke ut som ønsket og viljen til å gjøre noe bra for samfunnet rundt seg har noen ende. At vinnerne denne runden dreier seg fra alt fra trommevirvler til førstehjelp sier noe om bredden, og hva kreativitet og samfunnsengasjement kan resultere i. Vi bøyer oss i førjulsstøvet og gratulerer ærbødigst til de som får stipend denne gangen. Det er derfor vi har Stormbergstipendet.

En av de søknadene som sjarmerte og imponerte var trommekorpset Takt Skar Du Ha i Skotterud. Et trommekorps for damer over 18 år. Ingen forkunnskaper kreves for å bli med. Heller ikke øvrig korpserfaring, god helse eller økonomi for den saks skyld. Kaffe og hygge er derimot et vesentlig element, men ikke mer enn at de evner å skape betydelig med glede og entusiasme for folk rundt seg med både eget trommespill og i de lokale korpsene. Nå trenger de flere trommer for å glede både flere medlemmer og flere medmennesker. De ønsker vi å bidra med.

takt skar du ha

Norsk Folkehjelp Jæren lærer livsviktig kunnskap til folk i nærmiljøet sitt. Kunnskap som bokstavelig talt kan utgjøre forskjellen på liv og død; førstehjelp. De har allerede dyktige instruktører, men skulle gjerne hatt flere dukker for å kunne lære vekk til flere og på en bedre måte. Mer samfunnsnyttig enn dette kan det vanskelig bli. Stormberg stiller herved med 20.000,- for å bidra til dette arbeidet.

Små turer er store turer. Og store turer kan bli større. For Rogaland Aleneforeldreforening handler det om å gjøre små turer til lavvoer til noe bortimot ekspedisjoner. Ved å få på plass utstyr som bålpanner, innertelt og stormkjøkken vil de gjøre dette til en feriedestinasjon for mange. Hvis rikdom er lik valgfrihet gjør dette feriealternativet de litt rikere. Det er i smørøyet av hva Stormbergstipendet dreier seg om. Vi bruker gjerne stipendkroner for å gjøre denne turen større.

Gratulerer til alle vinnerne!

Du kan søke om midler til ditt prosjekt her.

Jan Halvor – Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

  

Kommentarer

Kommentarer

2 Comments
  1. Takt Skar Du Ha ønsker å takke for tildelt stipend! Nå blir det flere trommer og masse mer spilling 🙂 Mange glade damer på øvelse fremover! Tusen hjertelig takk <3

  2. Tusen hjertelig takk:-).

    Da vi starter opp «takt skar du ha» i september 2013 var vi usikre på om konseptet ville fungere. Men takket være gaver/stipend, så klarer vi å ha et trommekorps for voksne damer basert som et lavterskel tilbud både da det gjelder økonomi og forkunnskaper. Vi er en gjeng festlige damer med diverse utfordringer, men vi har det så gøy at øvelsene og spilloppdragene prioriteres.

    Vi prøver også å bidra til nærmiljøet og fellesskapet. Så tusen takk enda en gang for de mulighetene dette stipendet gir oss

Comments are closed.