God jul med trygge voksne

Høye stemmer og smale blikk står ikke øverst på ønskelisten til barna. De ønsker seg trygge voksne og forutsigbarhet. Det kan vi ikke gi dem når vi mister kontrollen.

Desember er måneden med høyest alkoholforbruk. Det er lov å kose seg, men det er også viktig av vi tenker på barna rundt oss. Som foreldre og familie skal vi huske på at våre handlinger også påvirker barna – både på kort og lang sikt. Men dette er et vanskelig tema å ta opp, for følelsen av å få en pekefinger mot seg kommer raskt.

barn

Jula er både alkholens og barnas festmåned. Lar de seg alltid kombinere?

Alkoholinntak kan fort føre til at de voksne, barnas viktigste rollemodeller, endrer sine karakterer fra å være snille og oppmerksomme til å bli utilgjengelige, egoistiske, uinteresserte og med en såkalt «rar» oppførsel.

SIRUS-rapporten viser tydelig hvordan drikkevanene til foreldrene påvirker den mentale helsen til barna, relasjonene mellom barna og foreldre – og barnas fremtidige drikkevaner. Vi er både de største rollemodellene i øyeblikket, og vi er også med på å påvirke fremtiden til barna. Er kanskje ett glass til maten nok, i all fall frem til barna er i seng?

Når vi vet at mange barn gruer seg til å se foreldrene bli stadig rødere i kinnene og heve stemmen stadig mer, bør vi kanskje alle gå i oss selv og se om vi kan redusere alkoholkonsumet noe og gjøre jula litt triveligere for de små.

Gi barna det de kanskje ønsker seg mest: en god jul med trygge og forutsigbare voksne.

Petter – Stormberg

pnt_square

Kommentarer

Kommentarer

One Comment
  1. Instämmer helt och hållet. Låt jul- och nyårshelgerna bli «vita veckor» och låt glädjen komma inifrån och ge den till din omgivning. De små barnen kommer att minnas jularna hela livet, tänk på det.

Comments are closed.