En jobb i julegave

Mange unge står utenfor arbeidslivet. De trenger å få mulighet til å fylle tilværelsen med noe meningsfullt. Som virksomhet kan du gi en julegave med stor betydning. Arbeid er bedre enn almisser.

Denne uka har NRK fokus på unge utenfor arbeidslivet. 40 000 unge lever uten inntekt eller stønader. Dette kan by på store utfordringer på sikt, både for den enkelte og for samfunnet. Få ting i livet er viktigere enn nettopp arbeid. Å ha en jobb gir opplevelse av å føle seg til nytte. Det er viktig å være i aktivitet og oppleve at noen av brukt for den arbeidsevnen man har. Arbeid skaper også tilhørighet og bedrer selvfølelsen, i tillegg til å få struktur på dagen og bygge kompetanse.

Steinar J Olsen med en tidligere straffedømt som nå har jobbet i Stormberg i 5 år

I Stormberg har vi i en årrekke rekruttert mennesker som ofte faller utenfor, og på den måten har vi fått tak i mange dyktige, lojale og stabile medarbeidere. I Stormberg er nærmere 25% av alle medarbeidere mennesker som av forskjellige grunner har hatt problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet. Jeg vil oppfordre andre virksomheter til å tenke nytt og annerledes, og se om ikke det er plass til folk som av forskjellige grunner har hull i CV-en.

Desember er måneden hvor vi er spesielt gavmilde og rause. Mange virksomheter gir bort større beløp til gode formål, og dette er som regel engangsbeløp gitt til noen som har behov og nytte av økonomisk støtte. Men desember kan også være måneden hvor vi ser rundt oss og tenker inkludering i et videre omfang. En jobb til en som har vært utenfor arbeidslivet en stund er virkelig en gave med mening.

Les også:
Arbeid er god medisin
Livslang soning

Steinar – Stormberger

Steinar-bloggbilde-0313

Kommentarer

Kommentarer

One Comment

Comments are closed.