Vær deg selv

Mange velger å skjule sin seksuelle identitet på arbeidsplassen sin. Det er trist og bør være helt unødvendig i et moderne og liberalt samfunn, men ansvaret deler vi alle. Vi må gå i oss selv og sørge for at vi omtaler andre og hverandre på en hyggelig måte, og unngå bruk av ord som for andre kan virke nedsettende.

I oktober setter kampanjen #MinArbeidsplass fokus på mangfold og inkludering av lesbiske, homofile, bifile og transpersoner på arbeidsplassen. Hensikten er å belyse utfordringene lhbt-personer møter i arbeidslivet. Vi vet at mange i denne gruppen, og personer som definerer seg som ikke-heterofile, blir møtt med fordommer, diskriminering og hets på sine egne arbeidsplasser. Det er ikke akseptabelt.

Homofil_Facebook

Foto: Natasha Alijeva

Det er ingen plikt til å dele sin seksuelle orientering med noen, men det må aldri være slik at noen er redde for å fortelle sannheten eller behøver å skjule det som for andre er helt naturlig å dele.

Stormberg skal være en tolerant og åpen arbeidsplass og tilrettelegge for at ansatte tør å være åpne om seksuell orientering uten frykt for negative konsekvenser. Homofobi og trakassering er ikke akseptabelt. Vi skal sørge for at lesbiske, homofile, bifile og transpersoner skal være beskyttet mot trakassering, og at de har like gode muligheter som alle andre.

Selv om vi lever i 2014 er det fortsatt et stort behov for å bekjempe fordommer og holdninger i hverdagen som gjør livet vanskeligere for andre. Det som for noen bare er ord og ytringer, kan for andre være ramme alvor. For de som jobber med å akseptere sin egen legning er det å komme ut på jobben et av de vanskeligste stegene. Til syvende og sist har vi alle et ansvar for at kollegene våre trives og kan være åpne om sin legning og identitet.

Les også:
Homofile må inkluderes – også på Sørlandet
Du er god nok, og det er jeg også
«Jeg blir kvalm av dere»

Margrete – Stormberger og HR-leder

margrete

Kommentarer

Kommentarer