Gjesteblogg: Hørt om Ruvimbo?

Hun er blid, skøyeraktig og fem år. Hun bor i en SOS-barneby i Bindura i Zimbabwe. Ruvimbo er hovedpersonen i SOS-barnebyers Solsikkeaksjon for barnehager, som er støttet av Stormberg.

Ruvimbo kom til barnebyen og SOS-mor Maria da hun var en liten baby. Vi vet ikke så mye om moren hennes, men vi vet at Ruvimbo ikke hadde noen som kunne gi henne et trygt hjem. Det fikk hun hos mamma Maria. Et hjem med omsorg, kjærlighet og ni andre søsken.

sos1

Ruvimbo. Foto: SOS Barnebyer

Å møte Ruvimbo som er ei så trygg og harmonisk jente bekrefter det vi vet: Et trygt hjem skaper trygge barn, det er dette SOS-barnebyer arbeider for. Alle barn skulle vokse opp i en familie og kjenne seg sett og elsket. Men verden er dessverre ikke sånn for alle.

Gjennom årets barnehagemateriell kan barn i Norge bli kjent med Ruvimbo, lære litt om Zimbabwe og se at å være barn i Afrika ikke er så ulikt det å være barn i Norge.
Solsikken er SOS-barnebyers symbol for barn som hjelper barn andre steder i verden. På samme måte som solsikken trenger god jord, vann og varme for å bli en stor og vakker blomst, trenger barn kjærlighet, omsorg og trygghet for å vokse, utvikle seg og blomstre.

Solsikkeaksjonen er en barnehageaksjon som går ut til alle landets barnehager en gang i året. Stormberg støtter årlig denne kampanjen, og SOS-barnebyer har de siste årene hatt en kraftig økning i antall barnehager som deltar på Solsikkeaksjonen. Gjennom å støtte Solsikkeaksjonen gir Stormberg oss mulighet til å gi enda flere barn en god og trygg barndom. Det finnes så mange barn som legger seg alene, som våkner alene, som må ta ansvar for seg selv lenge før de burde, eller som må bruke barndommen på hardt arbeid. Dette ønsker SOS-barnebyer å gjøre noe med.

sos2

Ruvimbo, Maria og lillesøster

Ruvimbo blir beviset på at det nytter å hjelpe. SOS-barnebyer ønsker å invitere alle landets barnehager til å være med på Solsikkeaksjonen og bidra til å gi barn et trygt hjem. SOS-barnebyer takker Stormberg for støtten, den betyr en enorm forskjell i livene til de barna vi møter i våre program. Du kan lese mer om Solsikkeaksjonen på SOS-barnebyers nettsider.

Gjesteblogger Lene Moen Vik – SOS Barnebyer
Lene Moen Vik

Kommentarer

Kommentarer