Gjesteblogg: Når det er krise

“Kjære dere! Jeg har ikke turt å ta kontakt. Jeg har tenkt på det, men ikke visst hva som kom til å skje. Men her en dag turte jeg endelig å ta kontakt med dere og fikk en veldig fin samtale. Det løste ikke problemene mine, men det gjorde det lettere og jeg kjenner meg ikke så alene. Tenk at det finnes mennesker der ute som gjør deres jobb frivillig. Dere burde være stolte av dere selv. Slike som dere gir håp til menneskeheten.»

Denne meldingen tikket inn til vårt kontor i sommer. Vi vet ikke hvem som har sendt oss denne, ikke hvor gammel han eller hun er, ikke hvor han eller hun bor, eller hva samtalen dreide seg om. Personen som tok kontakt med oss valgte å være anonym, og ble møtt av en anonym stemme, enten på telefon eller på chat. Her var kjønn, alder, politisk og religiøs tilhørighet uvesentlig. Det eneste som betydde noe, var å bli møtt, tatt på alvor og lyttet til! Her og nå!

"Heart Line" av David Goehring.

«Heart Line» av David Goehring.

Kirkens SOS i Agder har omtrent 90 aktive frivillige som hver dag året gjennom står til disposisjon til alle de som trenger å høre en stemme, og som trenger å få hjelp til å bringe håpet tilbake i tilværelsen. I 2013 svarte vi i hele Norge på 200.000 henvendelser, mest på telefon, men også på chat. Det siste er en nytt tilbud fra i våres, og vi har startet en kampanje vi kaller: Snakk med meg! Her når vi i større grad yngre mennesker enn vi gjør på telefonen.

Det er mange timers innsats av våre frivillige medarbeidere! Disse er virkelig med på å løfte opp verdiene som Stormberg også holder høyt: Her møter du ærlige medmennesker, med lyttende ører og varme hjerter. De er mordige som orker å møte opp på vakt for å møte enda et nytt menneske i andre enden av røret/chatten. Deres holdninger viser at de ser hvert menneske som unikt, og alle blir inkludert og tatt på alvor.

Kirkens SOS er landets største krisetelefon, men driver også forebyggende arbeid, og er dermed også bærekraftig for lokalsamfunn og nærmiljø. Trenger du noen, så kan du ringe 815 33 300 eller kontakte oss på chat www.kirkens-sos.no.

Stormberg-stipendet hjelper oss å nå vår visjon. Og husk at vi er her! Alltid.

Gjesteblogger Asle Bjorvatn – Kirkens SOS Agder

Profilbilde Asle Bjorvatn

Kommentarer

Kommentarer

One Comment
  1. Jeg har jobbet på Krkens SOS telefon. Dessverre måtte jeg slutte på grunn av nedsatt hørsel. Jeg opplevde at det var en veldig givende og lærerik tid. Det var ikke med lett hjerte jeg sluttet.

Comments are closed.