Jakten på telyset

Høsten står for døren og mange pusser støv av både påståtte og faktiske jaktferdigheter. Og som så mange år før så mumles det stille «i år skal det skje». Det er i år det store byttet skal felles. For de fleste blir det ny mumling også til neste år, men enkelte jegere er sikret godt utbytte. Engasjementet og jaktlysten er det ingenting å si på når miljø- og telysagentene ved Krokstadøra oppvekstsenter legger ut på telysjakt. I år får de stipend fra Stormberg for å sikre jakta. Les om vinnerne her.

Krokstadøra oppvekstsenter for 2., 3. og 4. klasse ønsker altså å samle så mange telyskopper i aluminium som mulig. Denne jakten gir barna en konkret mulighet til å gjøre noe for miljøet, er moro og fungerer som en døråpner for større og mer aktivt miljøengasjement. Det engasjerer både barn, foreldre og andre i jakten. Det er selvsagt premier involvert og barna får til slutt se hva som skjer med de brukte telyskoppene og hvordan disse får nytt liv i nye produkter. Gratulerer med stipend, og skitt jakt!

"Tealights" av secretlondon123

«Tealights» av secretlondon123

Å drive inkluderende har absolutt blitt tatt på alvor i Asker Fotball – mer enn en fotballklubb. I tillegg til å drive SFO med aktiviteter for mange barn og unge, driver de også med fotball for ulike grupper med behov for litt ekstra tilrettelegging. Rusmisbrukere, psykisk utviklingshemmede og asylsøkere er alle en del av satsingen i Asker. Faktisk er det så mange som ønsker å være med på det Asker Fotball holder på med at de trenger flere minimål. Vi mener at alle bør ha et bra mål i livet og gir et Stormberg-stipend for å få på plass flere mål. Lykke til videre med arbeidet!

Det er ikke veldig mange om ligger tettere opptil Stormbergs verdigrunnlag (ærlig, modig, inkluderende og bærekraftig) enn speidere. Friluftsaktiviteter året rundt. For mange et befriende avbrekk fra bystøv og larm på overnattingsturer i skog og hei. Så også gjelder Storåsen speidergruppe på Ulset utenfor Bergen. Nå er lavvoene så vel brukt at de er modne for utskiftning for at flere skal få glede av dette tilbudet. Med litt kakelotteri og et Stormbergstipend blir det en realitet. Vi gratulerer og ønsker god tur!

Les mer om- og søk Stormbergstipendet til ditt prosjekt her.

Jan Halvor – Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Kommentarer

Kommentarer