Gjesteblogg: Fem minutter som forandrer livet

Noen problemer i verden kan synes umulig å løse – iallfall på kort sikt.  Gjennom iCare inviterer Stormberg deg til å bli med oss å løse et veldig konkret problem som faktisk lar seg løse mye enklere enn du tror.

285 millioner mennesker i verden er blinde eller sterkt svaksynte. 39 millioner er helt blinde. Det skjuler seg mange tøffe skjebner bak disse tallene. Men vet du hva som er den gode nyheten? 80% av de som har mistet synet er unødvendig blinde. Mange av dem kan få synet tilbake ved hjelp av en enkel operasjon som er unnagjort på få minutter og koster 250 kroner å gjennomføre.

005

En av de lykkelige som har fått synet tilbake ved en enkel operasjon

Det å være blind i Norge er upraktisk, men fullt mulig å leve med. Mister man synet i Norge, finnes det hjelpemidler og et godt støtteapparat som lærer deg å mestre tilværelsen uten syn. De fleste synshemmede i Norge både kan og vil jobbe, og de lever et fullverdig og godt liv.

Slik er det ikke i de fleste land i verden. 90% av de som er blinde i verden bor i fattige land.  Mister man synet i et land som Nepal, er det langt på vei ensbetydende med et liv i total fattigdom. Ikke bare gjør synstapet at man ikke lenger klarer å brødfø familien sin, men overtro gjør også at en som blir blind blir stemplet som syndig og «straffet av gudene».  Resultatet er at man gjør sitt beste for å skjule synstapet for omverdenen, og når blindheten er absolutt, blir man ofte gjemt bort for å ikke påføre familien unødig skam.

Virkeligheten er at mange av de som mister synet har fått grå stær og at en enkel operasjon kan gi dem synet tilbake. Sterkt sollys og mange timer på åkeren gjør at fattige bønder mister synet allerede i 30-40 årsalderen.

iCare er et initiativ fra Norges Blindeforbund som skal bidra til å utrydde unødvendig blindhet i verden. Penger samlet inn gjennom iCare bidrar til ulike øyehelseprosjekter i land i Afrika og Asia. Øyeoperasjoner er et av tiltakene, men mange kan også berge synet gjennom å få tilgang til øyedråper eller andre medisiner. Og ikke minst bidrar mer kunnskap om hvordan man skal beskytte synet sitt til å redusere tallet på unødvendig blinde i verden.

Stormberg har blitt med som en viktig bidragsyter til initiativet iCare. Det koster 250 kroner å gjennomføre èn øyeoperasjon. Målet er at Stormberg – ved hjelp av sine kunder – skal gi bort minst 6.500 øyeoperasjoner i løpet av de neste tre årene.  Dette betyr at tusenvis av mennesker vil få muligheten til å forsørge seg og sin familie – for resten av livet!  Hvor mange det blir totalt, vil være litt opp til kundene deres.

Kjøper du ett par solbriller fra Stormberg, sponser Stormberg en øyeoperasjon til blinde og svaksynte i Nepal. På denne måten beskytter du ditt eget syn, samtidig som du gir noen muligheten til å få sitt tilbake. Dere kan lese mer om Stormbergs samarbeid med iCare, samt se solbrillekolleksjonen, her.

Gjesteblogger Frøydis Garmo Hovden – Norges Blindeforbund

frøydis

 

Kommentarer

Kommentarer

2 comments to “Gjesteblogg: Fem minutter som forandrer livet”
  1. Pingback: Vurdering av Stormberg sin nettbutikk – Oda Frøysaker

  2. Flott at noen gjør noe. Utfordre andre bedrifter til å gjøre det samme.

Comments are closed.