Takk for tålmodigheten!

De siste to ukene har Stormberg hatt en usedvanlig stor mengde bestillinger.  Vi har hatt en rekordmåned, men det har dessverre ført til at Kundene våre har måttet vente lengre på å få klærne sine enn det de pleier. Det beklager vi. Fremover vil vi bedre kapasiteten vår på lageret.

I løpet av noen dager er vi à jour med de mange bestillingene og de lange køene av ordre som vi har opplevd de siste ukene. Normalt setter vi i Stormberg vår stolthet i å pakke og sende varene i løpet av et døgn, men de siste ukene har det rett og slett vært fysisk umulig selv om lageret har vært i drift 7 dager i uken. Vårt lager i Kristiansand består av 32 roboter som jobber dag og natt – og 44 medarbeidere som jobber jobber på skift fra tidlig morgen til sent på kvelden.

August ble en rekordmåned for Stormberg, og sammenlignet med samme måned i fjor har vi hatt en økning på 47% i nettbutikken og solgt mer enn 65.000 produkter til våre nettbutikk-Kunder. Nå har vi bestilt 16 nye roboter og fått nye medarbeidere på plass for å øke kapasiteten og stå bedre rustet til å klare vår målsetting om å pakke ordre innen 24 timer. Vi lover å ta godt vare på Kundene våre, og vi håper at dere merker at vi får bedre kapasitet.

Hege – Stormberger og Salgssjef ehandel

hege

 

Kommentarer

Kommentarer

3 Comments
  1. Hei igjen, Morten. Ordrene er nå pakket, og sendes fra oss i morgen.

  2. Hei, Morten. Vi beklager dette sterkt, og derfor setter vi inn betydelige ressurser for å håndtere situasjonen som har oppstått – og for å slippe og komme opp i denne situasjonen igjen. Jeg fant to bestillinger gjort de siste dagene, og disse vil forhåpentligvis bli pakket i morgen.

  3. Hei. Må si at jeg er veldig skuffet over Stormberg akkurat nå. Igjen opplever jeg at det er forsinkelser/problemer med levering. To av mine tre bestillinger har blitt rammet av dette. Nå håper jeg virkelig at jeg får mine ordre hjem til meg senest fredag 5 September.

Comments are closed.