Jeg er god nok!

«Når jeg sitter helt alene i mitt rom mens dagen dør og jeg kjenner fire vegger kryper nærmere enn før, det er da jeg vet at kvelden blir et møte med meg selv og alle mine våpen dreies langsomt rundt sin akse til jeg selv er deres mål, det er da jeg strekker hender mot et lys mot et håp og jeg smiler ved tanken på at jobben gir meg fri fra mine destruktive tanker». «Jeg vet at jeg skal stå opp til en god kopp med kaffe før jeg forlater rommet og tar min faste plass på bussen, på vei til kjente maskiners during, kjente ansikter, varme smil og gode samtaler» 
(fritt omskrevet Jan Eggum og Bjørn Eidsvåg)

Jeg er hjemme her på jobben det er mine tankers fristed, det er her jeg dyrker vennskapet til kolleger, det her jeg jeg får en bekreftelse på viktigheten av min tilstedeværelse, det er her jeg kjenner på bevisstheten av at «Jeg er go nok!».

Det er medisin i hver svettedråpe, hvert løft, hvert salg, hver pakke som pakkes og sendes, hver skrue som smøres, hvert smil som gis, som fås!

Tenk om vi kunne løfte opp medisinen og terapien som ligger i å stå i jobb, være til stede framfor å søke oss bort i en flukt hvor barndom og tunge tanker skal dyrkes, luftes og analyseres.

Pøbel i trening - street football

Pøbler på kurs i Lier 2014 sammen med Erik Mykland og Streetfotball-gjengen

Verdien av det å være helt og fullt meg selv i den daglige rutinen, verdien av å stå i det med blikket løftet fremover, stå i det kjedelige men trygge, stå i det kjekke men trygge. Verdien av å vite at hvis vi ikke har det kjedelige har vi heller ikke det kjekke!

Verdien av å vite at nettopp på grunn av det som er vondt, vet vi hva som er godt!

Vi er avhengig av begge deler. Alt er et både og.

Når jeg er god nok kan jeg med hånd på hjerte si med full kraft;

Du òg!

Les også bloggen Fire verktøy for flere i arbeid!

Gjesteblogger Eddi Eidsvåg
bilde av Eddi

Kommentarer

Kommentarer