Sommerens største eventyr (for speiderne i alle fall)

Denne uken samles over 5300 forventningsfulle speidere på Landsleiren i Asker utenfor Oslo. Sammen skal de bygge, nettverke, sosialisere og konkurrere i all verdens av gøye utfordringer. Vi er stolte av å sponse speiderne med uteklær!

I går braket det løs. Speiderleiren som skal vare en hel uke, startet med inntoget av forventningsfulle deltakere og en flott åpningsseremoni. Men i kulissene har det blitt jobbet i lange tider.

IMG_7647

Stormberg har levert jakker som skal holde stab og maur tørre under årets landsleir.

Bak enhver stor mann, sies det at det står en sterk kvinne. Og bak et hvert stort arrangement, står en fantastisk gjeng med sjauere. Landsleiren for speidere starter lenge før deltakerne flytter inn. I tiden før, under og etter leiren arbeider flittige maur med organisering og administrasjon. De som er med på dette kalles Maur og deltar på Maurleir-delen av arrangementet. I år jobber de i t-skjorter og jakker fra Stormberg.

– Hva er det viktigste å huske på når så mange er samlet på leir?

– Det er viktig å huske på å ta vare på hverandre, og passe på at alle føler seg inkludert. Siden man er på leir en hel uke er det også viktig å huske på å få nok søvn og mat. Man trenger mye energi for å få med seg alle de morsomme aktivitetene. Man bør også benytte anledningen til å snakke med alle man ser, og til å prøve å lære noe nytt.

– Hva er det gøyeste med en stor samling?

Speiderne får oppleve gleden av å være mange. Det er fantastisk å få være med på å bygge opp en hel landsby på jorder hvor det tidligere bare var gress. Speiderne får også nye venner fra hele Norge og kanskje til og med fra utlandet.

Lars Røraas 2

Minner, nye venner og godt samarbeid er noe av det som definerer landsleiren. Minner for livet. Foto: Lars Røraas

I tillegg får også speiderne være med på haik. Da skal de klare seg et døgn ute med lite utstyr med seg. Dette gjør de helt uten lederne, og det gir en enorm mestringsfølelse.

Lars Røraas 4

Mange frivillige har gjort en uvurderlig innsats for å få på plass alt før, under og etter årets leir. Foto: Lars Røraas

Vi i Stormberg er litt misunnelige på alt det gøye leirdeltakerne skal få oppleve. Noen skal forelske seg, noen skal lære nye ting, noen skal lengte hjem og noen skal felle en tåre. Alt er mulig! Ta vare på hverandre og gjør uken til et minne for livet.

Hvis du vil følge leiren på Instagram eller Twitter kan du søke på #Asker2014 og #Kmspeider.

Kine -Stormberger
kine_blogg

Kommentarer

Kommentarer