Kjærlighet til firbente

Vi i Stormberg liker å bry oss. Vi stikker snuten vår borti litt av hvert, og FOD er en av de organisasjonene som har fått støtte til å drive sitt viktige arbeid. Fordi vi har venner med både to og fire ben!

Foreningen for omplassering av dyr (FOD) er en ideell organisasjon som tar hånd om og finner nye hjem til hjemløse dyr og dyr som ikke lenger kan tas vare på av andre. FOD-gården på Klemetsrud i Oslo er helt vesentlig i arbeidet og huser til enhver tid cirka 70 hunder og katter. I tillegg til dette har foreningen et stort antall katter i fosterhjem, særlig nå i sommermånedene når pågangen er størst. FOD ble stiftet i 1980 og har siden den gang hjulpet et stort antall hunder og katter. En sentral verdi er at alle dyr er like mye verdt og fortjener den samme respekten og omsorgen, uavhengig av rase, bakgrunn, alder, kjønn, helsetilstand, utseende og nytte for mennesker.

31OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foreningen er tuftet på frivillighet, og et stort antall personer besøker og bidrar på FOD-gården ukentlig. Alle er velkomne på FOD-gården, og gården er åpen for besøkende dag og kveld alle dager hele året. Det er svært gledelig å se at folk kommer tilbake gang på gang for å være sammen med dyrene. I tillegg til de mange frivillige hjelperne har foreningen noen lønnede medarbeidere som organiserer den daglige driften og sørger for at dyrene får den pleien og omsorgen de trenger for å trives. På hundeavdelingen er det etablert en ferieordning, som gjør at frivillige kan ta med seg hunder hjem, på hytta eller andre steder for kortere eller lengre perioder. Dyrene kan bli på FOD-gården så lenge det er nødvendig, og noen av dyrene blir boende der i flere år på grunn av traumatiske opplevelser i fortiden. Disse dyrene bor på egne rom tilrettelagt for langtidsopphold.

Det er svært kostbart å drive FOD-gården, og foreningen mottar ingen offentlig støtte for sitt viktige arbeid for dyrene. Midlene som får hjulene til å gå rundt er hovedsakelig donasjoner fra privatpersoner, bedrifter og stiftelser. Stormberg er en av disse. Ikke sjelden er dyrene i dårlig helsemessig forfatning ved ankomst og har behov for omfattende medisinsk behandling. Antall henvendelser om dyr som foreningen blir bedt om å hjelpe er økende, men heldigvis følger engasjementet og interessen for adopsjon av dyr med i samme retning. Foreningen har en svært aktiv Facebook-side.

Gjesteblogger Sindre Engen -Foreningen for omplassering av dyr (FOD)

Kommentarer

Kommentarer