Ja, vi liker pøbler

Det ble glede og forventning i Pøbelprosjektet når nyheten ble kjent at vi inngikk et samarbeid med Stormberg.  Vi har registrert Stormberg sin folkelige profil, samfunnsansvar og ikke minst deres inkluderende arbeidsliv, og vi mener de er et eksempel til etterfølgelse. Pøbelprosjektet og Stormberg passer sammen.

Litt om oss: Her hos oss er det ganske så høyt under taket. Vi liker å utfordre både oss selv og etablerte tankesett. Vi som jobber her og kursdeltakerne våre kaller vi for pøbler.

Ordet «pøbel» kommer fra latin og betyr «folk». I Pøbelprosjektet jobber vi skjorten av oss for å få folk som er utenfor arbeidslivet inn i jobb eller utdannelse. Vi har veldig gode kursholdere og oppfølgere. Målet deres er å gjøre pøblene klar over at de har ressurser, som gjør at de får fornyet tillit til seg selv og at de får lyst og tro på at de vil få seg en jobb eller studieplass. Vi deler mye latter og noen ganger tårer sammen. Vi har Norges mest generøse kursinnhold og Norges strengeste regler.

pobel

Samarbeid og mestring er stikkord i Pøbelprosjektets strategi.

Vi lever i en tid der musearm er blitt vanligere enn jord under neglene (les; teori er blitt viktigere enn praksis) og det er ikke lett for en skoletrøtt type å finne seg arbeid. Før var det allment akseptabelt å banke på dører og spørre om arbeid. Min far dro til sjøs som 16åring. I dag kunne han fått stempelet «skoletaper» i pannen. Men far min fikk ikke det stempelet, han ble heller konge i gaten. Han kom tilbake med hodet fult av historier og lommene fulle av penger. Det har gått riktig så bra med ham også senere i livet.

Uten riktige papirer er i dag få dører åpne og de fleste havner stengt. Pøbelprosjektet har derfor spurt arbeidsgivere direkte om de tror at det kan la seg gjøre å la en arbeidslysten pøbel, med hull i Cven, få begynne hos dem. I utgangspunktet er mange skeptiske, men når vi forteller dem om hva pøblene har gått gjennom hos oss på kursene våre så har flere tusen arbeidsgivere sagt ja! Vi er avhengig og veldig takknemlige for at det finnes slike arbeidsteder. Det som nesten har sluttet å forbause oss er at forbausende mange arbeidsgiver kontakter oss for å fortelle at de også er veldig takknemlige, for at de fikk ansette den pøbelen vi sendte dem.

Pøbelprosjektet og Stormberg er helt ulike bedrifter, men vi ser at vi deler mye av samme tankegods. Vi gleder oss over å ha funnet hverandre og ser fram mot et riktig pøbel-samarbeid!

Gjesteblogger Geir Bakken – Pøbelpedagog
SONY DSC

Kommentarer

Kommentarer