Sommer på egne premisser

Endelig er sommeren her, med alt det innebærer av fridager, organisering av barnepass, grilling og knott. Hva skjer når ikke forholdene ligger til rette for drømmeferien? Vi har satt sannen en liten forslagsliste til hva man kan finne på når ferie og premisser ikke spiller på lag.

Norge er et lumsk land. Det er umulig å vite når sola velger å beære oss med sitt nærvær eller når regnet glimrer med sitt fravær.

Av og til må vi sette i gang de små grå for å finne alternativer til Legoland, sommerhus i Blindleia og late dager på Naxos.

Det at økonomien ikke strekker til, eller tiden er knapp, betyr ikke at sommeren ikke kan fylles med minner for livet. Her er noen forslag til hvordan fylle dagene med kvalitetsaktiviteter.

Når det regner hunder og katter

Det at vannet pøser ned ovenfra betyr ikke at man trenger være inne. Det er bare å kle seg etter forholdene. Er det kaldt, så tar dere på dere ull og fleece under regntøyet. Er det varmt, kan dere ut på tur i bare sommerkjolen. Bruk regndagene på å nyte duften av frisk mose, fisketurer, samling av regn i bøtter og spann, og froskejakt! Husk at «frosker også (muligens) er mennesker», så behandle dem pent og slipp den fri før sola går ned. Du kan alltid fange nye i morgen.

ludo

Velger man en innedag i øs pøset, har vi i Stormberg en forkjærlighet for bøker og klassiske brettspill. Både Ludo, stigespill og Den forsvunne diamant står høyt på vår liste. Prøv en hel regnværsdag uten nettbrett og smarttelefon, og se hvor mange spill dere kommer gjennom. Lag gjerne nistepakke og ha saft på termos, så kan dere ha piknik midt på gulvet og slipper å ta pause i spennende omganger!

Når sola skinner

Det er lov å være inne selv om sola skinner, men vi trives best ute. Enten man bor i byen eller er på hytta eller campingvogna, finnes det et hav av muligheter. Dra på safari i eget nabolag. Ta med kamera eller tegneblokk og bestem dere for tema før avreise. Hvis tema for eksempel er dyr, noterer eller tegner dere alle dyr dere treffer på deres vei. Enten det er maur, hunder eller krabber. Når dere kommer tilbake fra ekspedisjonen, kan dere jo lære mer om dyrene i leksikon eller på Google? Hvor mange bein har de? Hva spiser de? Hvor gamle kan de bli? Garantert mye ny informasjon for både små og store!

Virre

Lag deres egen eventyrsti! Selv i byen er det mange mulige utfordringer på en eventyrsti. Bestem dere for et mål og ta dere dit mens dere følger et regelsett. Reglene gjelder like mye for voksne, som for barn. Det kan være balansering, ikke lov å tråkke på streker, kun lov å tråkke på gress eller strekk hvor man må føre den andre i blinde (husk å ta med et skjerf eller sjal til øynene). Barn vil overraske dere med hvor ansvarsfulle de er til å lede en voksen hvis dere viser at dere stoler på dem. Og husk at det ofte er en skatt ved enden av et eventyr.

Ha en god aktivitetssommer!

Les også bloggen …med røde rose i kinnene om innendørsaktiviteter.

Kine -Stormberger
blogg_sign

Kommentarer

Kommentarer