Snakk til meg!

Det kan se ut som vårlufta gjør folk yre på mer enn en måte. Både kreativitet og engasjement ser ut til å ha fått seg en real vitamininnsprøytning ettersom dagene har blitt lengre og temperaturen høyere. Over 100 gode søknader til Stormbergtipendet! Og aldri har jurymøtet vart lenger for å plukke de tre utvalgte.

En god blanding av alvor, drama, sport og spill summerer kort opp vinnerne.  

Flere og flere unge sliter i samfunnet. Mange kjenner på ensomhet, mange blir mobbet, og selvskading og selvdrap er utbredt. Kirkens SOS har lenge hatt telefontjenesten sin for unge som ønsker å prate om det de sliter med, og nå er de i ferd med å starte opp en chat-tjeneste for og ytterligere senke terskelen og nå flere med tilbudet. De gjør et utrolig viktig arbeid og trenger nå å trene opp flere frivillige som kan gå inn og drive det nye tilbudet. Det vil vi være med å bidra til.

"Heart Line" av David Goehring.

«Heart Line» av David Goehring.

Bare navnet «Verdens minste festival» høres eksotisk og morsomt ut. Det er en festival om de minste – for de minste og med et mål om å gi barn økt kunnskap og interesse for naturen. Gjennom insektsafari, teaterforestillinger og andre artige innslag lærer barn om naturen på sine egne premisser. Her snakker vi samfunnsansvar, turglede, kunnskap, kreativitet og mange andre plussmomenter i en og samme festival. Det lier vi og vil gi et stipend.

Og vi feirer vår første svenske vinner av Stormbergstipendet denne runden. Ovansiljans Bordtennisklubb har brukt gleden og interessen for bordtennis i nærområdet til å ta samfunnsansvar i praksis. I tillegg til en opplagt helseeffekt ved å spille bordtennis i stedet for Playstation så har de gjort det til en utvidet arena for inkludering. Gjennom aktivt samarbeid med bl.a. skoler,  informasjonsarbeid og egen bordtenniscamper får de fanget opp mange unge som fort kunnet havnet på avveie. Vi vil gi et stipend til årets «pingiscamp».

Gratulerer til alle vinnerne! Vi kommer til å høre mer fra dem her på bloggen etter hvert. Følg med.

For å søke om stipend til ditt prosjekt, søk HER.

Jan Halvor – Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Kommentarer

Kommentarer