En slange rundt halsen

TV2 har denne sommersesongen lansert et nytt familieprogram på lørdager som heter Sommer i Dyreparken. I disse programmene tar programleder Janne Formoe, datter av Sabeltann, med seg ut en eller flere gjester til en utfordring et sted i parken. Til disse utfordringene har vi vært så heldige å få kle opp Janne, slik at hun er klar for hva enn som måtte komme hennes vei under disse utfordringene.

Vi ble invitert med på en av disse reportasjene, og jeg må innrømme at jeg nesten jublet høyt i åpent kontorlandskap da det viste seg at den skulle foregå hos surikatene, som jeg synes er blant parkens aller mest sjarmerende dyr. Dog var jeg kanskje ikke like høy i hatten da jeg kort tid etterpå fikk vite at det ble en endring i planene og det var hos slangene opptakene skulle skje.

Men med friskt mot, og fotografen med som støtte, så møtte vi dyrepasseren Marius klokken 20.00 utenfor hovedinngangen til Dyreparken, og fikk da vite at produksjonen var ca. en time forsinket. Noe som gjorde at vi fikk en privat omvisning av slangeansvarlige Marius inne i tropariet. En helt fantastisk opplevelse, til tross for min lettere slangebekymring. Jeg tror til og med den slangebekymringen forsvant litt under omvisningen. Tålmodig svarte Marius på alle våre tusen spørsmål om vekt, levetid, mat, boforhold, type slange, er denne farlig, er denne og hva med denne? Jeg må virkelig berømme Dyreparken for den kunnskap og engasjement de viser rundt dyrene sine.

Så dukket tv-teamet opp. Det er mange detaljer som skal på plass med lys, lyd, plassering og manus. Janne hadde med seg Adelén, som var dagens gjest. Sammen skulle de flytte slangen Josefine på 24 kg ut fra buret sitt, før de skulle gjøre buret rent. Hvordan gikk det? Se lørdagens episode av Sommer i Dyreparken.

Vi kan vel avsløre såpass at Josefine tilslutt kom seg ut av buret sitt, og vi fikk lov å hilse ordentlig på henne. Skummelt og kjempegøy på samme tid!

Vår oppgave var egentlig å være musestille og absolutt ikke i veien, kun ta bilder og gjøre litt notater slik at vi fikk blogget og delt turen vår med dere. Men det koselige produksjonsteamet ønsket oss hjertelig velkomne, og la alt til rette for at vi fikk tatt masse bilder av både mennesker og dyr og ikke minst få ta del i opplevelsen de andre hadde. Tusen takk til Monster og TV2, og ikke minst Janne som tok så godt i mot oss.

Mvh Hege – Stormberger

hege

Kommentarer

Kommentarer