Til topps for første gang

Denne helgen blir det mer folksomt enn vanlig på Galdhøpiggen. Røde Kors arrangerer «Til topps», og 1360 deltagere fra hele landet skal bestige landets høyeste fjell. Noen av deltagerne har knapt gått tur før.

Til Topps er årets sprekeste integreringsarrangement, der det flerkulturelle og frivillige Norge går sammen. Arrangementet skjer for sjuende gang, og over 6000 mennesker fra mange ulike nasjoner har tidligere vært med og besteget Galdhøpiggen. En av hensiktene med arrangementet er å bygge opp under folks vilje til å delta i det praktiske integreringsarbeidet i sine nærmiljøer. I år deltar folk fra over 40 kommuner i Norge.

Forberedelsene til arrangementet har vært i gang lenge.

Forberedelsene til arrangementet har vært i gang lenge.

I fjor deltok kjedesjefen vår, Leif Westgård, og han ble kraftig imponert over innsatsviljen til deltagerne. Som Stormbergere er vi over gjennomsnitt interessert i turbekledning, men på vei til topps observerte han folk med basketsko og jeans. På tross av regn og tåke var det gleden over å delta og være med på bestige fjellet som stod i sentrum. Stormberg har bidratt med luer i år, men det å klare og komme seg til topps handler til syvende og sist om innsatsvilje.

Samarbeidet med Røde Kors er svært positivt. Dette er godt integreringsarbeid, det er bra for folkehelsa og det er en hyggelig ramme rundt prosjektet. Vi håper at prosjektet «Til topps» vil fortsette i mange år til, og så kan vi alle tenke gjennom hvordan vi best klarer å bidra til god integrering i hverdagen. Både på tur, i skolen og på arbeidsplassen.

Petter – Stormberger

pnt_square

Kommentarer

Kommentarer