Stormbergkjeden Årets Retailer i Norge

De aller fleste dager på jobb hos Stormberg er veldig hyggelige. Og av og til kommer det dager og uker som er utenfor normen og ekstra hyggelige. Denne uka er en av disse.

Vi hadde knapt fått summet oss etter den fantastisk hyggelige meldingen om at vi hadde blitt kåret til Folkets Nettfavoritt i Norge, før det kom nok en oppmuntring til oss Stormbergere.

Stormberg_Retail2013_mg_0621

Salgssjef Christina Omland, Stormberggründer Steinar J. Olsen, og kjedesjef Leif Westgård. Foto: Tor Lie

I kveld ble Stormberg kåret til Årets Retailer av Kreativt Forum. Dette er en gjev pris som fokuserer på hvordan en detaljhandelskjeder har klart å få positiv utvikling i markedet. Det hyggeligste er jo at juryen ikke gav oss prisen fordi vi har hatt god økonomisk vekst eller har gjort en innsats i sosiale medier. De gir oss prisen fordi de synes vi har gjort en god innsats innen miljø og samfunnsansvar. Og siden dette står vårt hjerte nær, er det gøy å få bekreftelse at de ikke bare er vi syn synes dette er viktig. I juryens begrunnelse heter det:

«Som retailer er de i en liga for seg selv når det kommer til å ta ansvar for samfunnet rundt dem – det være seg mennesker eller miljø. Fordi de tør å gjennomføre tiltak som har en risiko for egen bedrift går de fra å være velgjørende til å være heltemodige. 1 % av omsetningen går til samfunnsnyttige formål. Det var omsetning folkens, ikke overskudd. 25 % av staben skal være mennesker som av ulike årsaker har «hull i cv´en». En lang rekke andre samfunnsnyttige tiltak som miljønøytrale produkter siden 2008 og medlem av initiative for etisk handel siden 2002 gjør at Årets Retailer 2013 er en inspirasjon, og det ønsker vi å hedre.»

Vi er stolte av å føye oss inn i rekken bak store og flinke kjeder som tidligere har vunnet denne prisen før. Like spennende er det kanskje å gå i fotsporene til innovative skapere som Moods of Norway.

bilde (4)

Stolte og glade Stormbergere like etter prisoverrekkelsen på scenen i Jakobs kirke

Dette er en pris alle Stormbergere kan være stolte av. Alle som tror på jobben sin og det vi gjør hver dag. Og uten det grunnleggende og gode arbeid de flere hundre kollegaene våre i butikkene gjør dag ut og dag inn, hadde vi aldri nådd dit vi er i dag.

Prisen som Årets Retailer inspirerer til det videre arbeidet med miljø og samfunnsansvar, og vi håper at priser og utmerkelser som denne kan inspirere også andre til et sterkere fokus på samfunnet rundt oss.

Tusen takk til Kreativt Forum og juryen for en svært hyggelig oppmuntring!

Les også bloggen om universell utforming av vår nettbutikk.

Steinar – Stormberger

blogg_SJO

 

 

Kommentarer

Kommentarer