Universell utforming av Stormbergs nettbutikk

I samarbeid med prosjektet Teknologi for alle i Norges Blindeforbund skal Stormberg gjøre nettbutikken enda bedre med fokus på universell utforming.

Vi er svært stolte av å være den første nettbutikken som inngår dette samarbeidet med Teknologi for alle, og vi ser fram til å starte arbeidet. Vi vet at vi har mye å gå på for å bli bedre tilgjengelig for mennesker med ulike utfordringer i nettbutikken vår.

blinde5Teknologi for alle kom til oss med en forespørsel om vi ville være med i et prosjekt som skal dokumentere lønnsomhet av universell utforming på web. Det tok oss mindre enn ett minutt å svare ja til å delta, selv om vi var 100% klar over at vi sto ovenfor en stor og langsiktig jobb.

For oss i Stormberg handler dette om inkludering. Det handler om å gjøre vår moderne verden mer tilgjengelig for over en halv million mennesker med ulike funksjonsnedsettelser bare i Norge – og det handler faktisk om kommersiell lønnsomhet: Vi åpner butikken for flere kunder.

For at alle de som vil handle hos oss skal ha en reell mulighet til det, må vi sikre at nettbutikken ikke bare er tilgjengelig for mennesker med nedsatt syn, lese- og skrivevansker og andre funksjonshemninger, men den må også være oversiktlig og enkel å handle i.

Vi skal jobbe tett sammen med fagpersoner, forskere og våre Kunder for å finne gode løsninger for at flest mulig kan handle hos oss. Alle ansatte i Stormberg vil også bli involvert i arbeidet, for vi vet fra lignende prosjekter at det er viktig med god forankring i organisasjonen.

I tillegg vil prosjektet også inkludere våre leverandører av nettløsninger. Vi vil gjennomføre brukertester fortløpende for å sjekke at vi er på riktig spor, og med over 200.000 følgere på Facebook har vi troen på at våre kunder vil kunne gi oss viktige tilbakemelding underveis.

Vi håper at vi kan være med og bane vei for at enda flere kan inkluderes bedre på internett, for vi har alle et ansvar. Nå bretter vi opp ermene og går til arbeidet med stor ydmykhet.

Les også innlegget om at nettbutikken forandrer samfunnet!

Hege – Stormberger
hege

Kommentarer

Kommentarer

One Comment
  1. Det beste er å kommunisere med videomarkedsføring og lage relevant innhold. Videoer kan tekstes og forklares under videoen med tekst hva videoen kommuniserer. Det blir som om noen forteller historien eller bildene de ser.

Comments are closed.