Påskekrim 2014: Resirkulering på villspor

Det var en mørk og stormfull aften (i realiteten var det en solfylt og varm morgen), og Sture Stormberger tuslet ut på kjøkkenet på jobb for å ta seg dagens første kaffekopp (fairtrade, så klart). Han plystret lett på den fin-fine sangen de pleier å ha i bakgrunnen på de reklamene med Severin Suveren (Daydream in blue om noen lurer). Påsken var like om hjørnet, og Sture hadde kjøpt Kvikklunsj på tilbud, pugget fjellvettreglene, lastet ned påskekrim (den siste til Nesbø) og pakket trelagsplagg til bruk i all slags vær. Bare 7 timer igjen av fredagen før ferien var i gang. Sture var i kjempehumør!

Så godt var humøret til Sture Stormberger at han bare knegget litt av seg selv da han skvulpet litt med kaffekanna og sølte på kjøkkenbenken. «Ingen sak!» sa Sture til seg selv og rev et flak av den ublekede tørkerullen. Kaffedråpene var borte på et blunk og Sture plystret videre med kaffekopp i den ene hånda og brukt tørkepapir i den andre. Han vippet opp lokket på søppelbøtten merket med PAPIR og frosset. Det gikk kaldt ned over ryggen hans, og hårene på begge armene reiste seg.

For der, midt i PAPIR-bøtta, skrikende rød og absolutt ikke på rett sted, lå en kuvertpakke med tom Brelett. Sture fikk tårer i øyekroken og kjente magen snurpe seg sammen. Hvem i all verden ville finne på å gjøre noe så sykt? Å hive plast i PAPIR-bøtta? Ikke noen av hans kolleger, vel? Ingen Stormbergere?

botte

Sture Stormberg tørket en tåre fra sitt eplekinn og fisket plasten ut av bøtta og over i bøtta merket PLAST. Dette kunne ikke skje. Ikke nå. Ikke rett før påske. Her må det detektivarbeid til!

Kan du hjelpe Sture Stormberger med å lete etter spor på hans kollegers pulter? Hvem er «synderen»?

photo

Lars er grafisk designer og elsker frukt. Han er ikke så veldig hemmelig fan av Backstreet Boys.

2

Dette er pulten til Eirek. Han er en tøysekopp, men hater lettprodukter.

4

Jan Halvor driver med samfunnsansvar på tross av at vi to ganger har knepet han i å ta med seg gjenstander fra frokostbufféer. Han er ofte sulten.

 

1

Kine driver med kommunikasjon og er ikke så ryddig som pulten hennes gir uttrykk for. Hun kan ofte være litt distré.

Ser du spor på pultene eller i bildetekstene som kan hjelpe oss å løse påskekrimen? Gi oss tips i kommentarfeltet under!

På forhånd takk!

Vi har fått inn mange gode svar og kanskje vanker det en lite overraskelse til en av tipserne?

Med god hjelp klarte Sture Stormberger å løse gåten. Hvem som var synderen og hvordan historien ender kan du lese her.

Kommentarer

Kommentarer

173 Comments
 1. Jan Halvor for han har avslørt seg med at han liker nøkkelhull produkter – bare se på mønsteret etter at han har spist brødskiva med servelat og brelett – jepp nøkkelhull !! God påske !!

 2. Jeg er sikker i min sak, det er Eirek som gjør galt! Han stresser med jobb og med å lese avis, og derfor må han ta skylda og betale sin pris! Brelett og eplejuice har han fortært, og nå har også påskeharen Eirek lært; Rydde opp og innse at krimgåta er løst, vi ønsker han også «God påske» det er vel fin trøst? Så husk å pakke riktig for tur i påskefjellet, husk gode klær og ikke lit på det suverene hellet! Tenk sikkerhet og kos i skjønn forening, det gir gode opplevelser og Stormberger-mening! God tur!

 3. Det er nok Eirek. Han er nok ikke noen hater av lettprodukter, og prøver å skjule sporene sine ved at bildet av pulten ikke kan åpnes.

 4. Jeg tror det er Jan Halvor. Han har spist av brødskiva som det sannsynligvis er smør på. Så han har kastet smørboksen i feil søppeldunk. Det ligger jo også matpapir i papirdunken.

 5. Hei!:-) Jeg tror det er sultne Jan Halvor som er «synderen», og i sin ferd fra frokostbuffeen med brødskiva på tallerkenen har han tatt ned seg mer enn det han skulle, og har kastet lokket i feil resirkulering boks. Han har nok vært for sulten til å tenke, å bare kastet den i det første søppelet han så.
  Ønsker alle i stormberg en riktig god påske! 🙂

 6. Det er Eirek. Han hater lettprodukter. Da han oppdaget at han hadde tatt feil smørpakke ville han kaste den selv om den var ubrukt. Han er en tøysekopp og ville lage en krimgåte for de andre kollegaene den siste arbeidsdag før ferien. Han hev den derfor i papiravfallet.

 7. Kine er den skyldige. Det er lett å peke på Jan Halvor pga. brødskiva, men krim er aldri så enkelt. Det står i bildeteksten at selv om pulten er ren og pen, er ikke det et faktum at Kine er slik alltid.
  Husk at det er ofte den siste man forventer som er skyldig…

 8. Det er nok Lars, den grafiske designeren. Han elsker frukt, men det betyr ikke at han ikke spiser brød med brelett! Han har en tallerken under bollen med frukt, hvorfor skulle han ha hatt det hvis han ikke har spist noe annet (brød) først!? Også det smilet da, tilsier at han har noe å skjule… Gjør han ikke mindre mistenkelig! Stakkars lille JH, sitter og aner fred og ingen fare mens han koser seg med frokosten. Var jo ikke han som åpna den brelett-pakka!

 9. Lars! Det lå også en juicekartong i søpla, og han har et glass stående på pulten sin. I tillegg har han en tom tallerken stående under skålen med frukt, der han kan ha hatt en brødskive med brelett.

 10. Brelettpakken er ikke åpnet, så Jan Halvor ville ikke ha den. Og lot den ligge igjen på benken. Eirek så dette og slang den i søpla sammen med Kuli-boksen sin… 😉

 11. Jeg tror Jan Halvor har tatt den fra en frokostbuffet, og kastet den i papirsøpla etter bruk.

 12. Jan Halvor med sin brødskive og antagelig smør er nok syndereen her.
  Sture mp også få sitt tørkeapir med eller uten kaffe over i våtorganisk avfall. ( i hvert fall hvis det er RFD som tømmer søppel)
  God påske alle sammen

 13. «Jan Halvor driver med samfunnsansvar på tross av at vi to ganger har knepet han i å ta med seg gjenstander fra frokostbufféer.»
  Brelett-pakken er en porsjonspakke som brukes på frokostbufféer, så jeg går for Jan Halvor.

 14. Det er vel ingen hos Sture Stormberger som er så miljøubevisste at de ville kastet plast i papiravfallet med vilje! Dermed må det være Kine som har gjort det i distraksjon. Når det er sagt, vet ikke Sture at kjøkkenpapir ikke skal i papiravfallet, men i matavfallet?

 15. Jeg har egentlig en liten knapp på Kine. Jeg vet selv at det ikke alltid er så lett om du er litt distre, men at det er norn andre som kanskje har lagt den ved papp dunken, og hun bare har lagt den oppi er det ingen som vet

 16. Her er det nok den sultne hotelltyven Jan Halvor som har dumma seg ut! Selv må nok Sture selv lese seg opp på resirkuleringsreglene, da tørkepapir med kaffesøl absolutt ikke skal i papirsøpla!

 17. Tror Jan Halvor er synderen da han har en brødskive på pulten som han antakelig har smurt Brelett på.

 18. Ut fra ledetrådene på bildene er det kanskje innlysende at det var Jan Halvor. MEN jeg tror det stikker dypere enn som så! Jeg tror det er en sammensvergelse på gang… Alle disse folka vet om miljøengasjementet til Sture, og de vet hvor satt ut han blir av en så graverende feil. De vet også at han vil slippe alt han har i hendene og begynne å lete. Så når Lars og Jan Halvor oppholder Sture ved pultene, fullfører Eirik og Kine planen. Og hva er planen? Å få tak i Stures nyinnkjøpte pakke med Kvikklunsj! Dette er alvorlig! Tror dere bør ta en prat med disse folka….

 19. Jeg tipper på Jan Halvor, han hadde brødskive og kan bruke Brelett. Kanskje han er dyslektiker når det kommer til å forstå kildesortering.

 20. Synderen er enten Eirik Ellen Jan Halvor. Eirik hater lettprodukter og Brelett er lettmargarin. Brelettpakken trenger ikke være åpen, og er dermed kan han ha kastet den fordi han ikke ville ha den. Pluss det ligger en kuli i kassen. Men det kan også være Jan Halvor fordi han har en brødskiver på pulten som Kansje har smør under pålegget. Ha en fin påske!<3

 21. Takk for alle gode tips. Vi jobber med saken og tror vi nærmer oss en løsning 😉 Kanskje vanker det en liten overraskelse til en tipser? Hilsen Hilde -Stormberg

 22. Jan Halvor. Han sit der med ei skive med servelat. Så han har nok nuska med seg noko i dag òg.

 23. Hmmm. .trur det må være Jan Halvor. Kan da ikke være så mange miljø syndere på kontoret, som kaster plast i papir dunken.

 24. Det må vel være Jan Halvor ? 🙂
  Eller er det et lurespørsmål ? God påske i alle fall !-!

 25. Eirek er synderen. Han hater lettprodukter og Brelett er lettmargarin. Brelettpakken ser ikke ut til å ver åpen, og er dermed kastet av en som ikke ville ha det. Pluss det ligger en kuli i bosset.

 26. Det er helt klart at det er han Eirek . Han er e tøysekopp som er glad i kuli med eple smak det står en slik på pulten hans men den har senere havnet i papir dunken ,, den er jo foliert på innsiden å skal derfor ikke ligge sammens med papir avfallet ,,, 🙂

 27. Jeg tror det er Eirek da han er en tøysekopp og vil sikkert tulle med Sture, det er helt sikkert kjent at Sture friker ut når søpla ikke er plassert der den skal ligge 😉

 28. Jan Halvor har garanter smør på skiva si, og er dermed skyldig =)

 29. Jan Halvor fordi han pleier å snike med seg fra frokostbuffen og det var en liten pakke Brelett det var snakk om + han satt og spiste frokost da bildet ble tatt

 30. Jan Halvor er nok mannen det er lurt å ta en alvorsprat med. Selv om det finnes både tøysekopper og distré personer der.

 31. Jan Halvor er nok synderen. Han har sneket til seg fra frokostbufeen.

 32. Jan halvor er vel synderen, han trengte vel smør til brødskiva si.
  men hvis Kine er så distre, så kan hun jo ha rotet boksen sammen med noe papir og kastet den.

 33. Jan Halvor er nok synderen da han fant ut at han trengte smør til en ellers tørr brødskive

 34. Jan Halvor er den eneste som har brødskive, og det er garantert Brelett på den, så det er nok han som er synderen.
  -Men det var sikkert ikke med vilje 😉

 35. Går for Jan Halvor da det mest sannsynlig er Brelett på brødskiva hans 😉

 36. jan halvor er nok hoved synderen.
  men her er flere syndere..
  tørkepapir av resirkulert papir skal ikke i papirboss. og drikkekartonger skal samles i pose og ligges på toppen av papirbosset.
  så de fleste er nok syndere, men jan frode er synderen når det gjelder brelett pakka

 37. Den store syndern e.. *trommetrommetromme*
  Jan Halvor!! 😉 Tippe han har stjelt den lille pakken fra frokostbuffeen. Tyventyven!

 38. Jan Halvor har nok ganske sikkert brukt smør på brødskiva si.. 🙂

 39. Jeg holder en Stormberg-knapp på Jan Halvor, selv om det også er mulig at Eirek har forvekslet smørpakken på Jan Halvors pult med et (Bre) lett-produkt, og i rent raseri kastet pakken i feil dunk da han så den ligge på kollegaens pult og lyse imot han. Jeg lar allikevel tvilen komme Eirek til gode, og går for Jan Halvor. Folk som er sultne tenker ikke alltid like klart, og han har verken spist opp pæra si eller brødskiva…
  God påske!

 40. Jan Halvor, se i andre skuff til høyre, brelettskuffen. (han er ofte på kurs, «buffetsmørbukk» som de kaller ham)

 41. Hvorfor ikke Sture selv? Han hadde tenkt å kaste brukt tørkepapir i papir-dunken så han var ikke helt korrekt angående resirkulering han heller…

 42. Det er selvfølgelig Eirek. Kine har forsynt seg med Brelett på frokostbuffeten og noe distre kvittet seg med embalasjen på skrivebordet hans. Hun ble forstyrret i det hun gikk forbi skrivebordet til Eirek og glemte i farten at det var «hennes» smørpakke hun la i fra seg i noen korte sekunder. Deretter har Eirek noe uvitende kommet til å kaste embalasjen i gal bøtte. Han vet jo ikke hvor dette skal kastes siden han ikke er kjent med denne typen produkter.

 43. Kine. I sin karriæreiver rydder hun selvfølgelig pulten på den mest effektive måte – dvs feie alt unødvendig (og skjemmende) bort fra pulten……
  Hun drikker vann – og kan være en potensiell «lettvekter» som ikke tilfører kroppen unødige kalorier……

 44. Det er kun Jan Halvor som har noe som trenger smør. Så han har nok sneket med seg en pakke smør fra buffeen som han kastet i første dunk han kom til.

 45. Det må være Jan Halvor. Han har sikkert smør under servelaten, og kuvertsmøret er kanskje knabbet fra en buffet 😉

 46. Jan Halvor må nok få refs for å stjele fra frokostbuffeen igjen. Han er tydeligvis helt samvittighetsløs siden han kaster sporene etter tyveriet i feil dunk . Stygg sak!

 47. Jan Halvor har nok tatt brelett på brødskiva og vært så sulten at han glemte å tenke på korrekt resirkulering 😉

 48. Jan Halvor er synderen, har er den eneste som hadde bruk for smør og det var en liten pakke smør som han sikkert har «lånt» fra frokostbufféen.
  God Påske

 49. Jan Halvor har nok sneket med seg en pakke fra frokostbuffeten, og gjort et forsøk på å skjule sine synder! 🙂

 50. Jan halvor viser tegn på at han iallefall har ei smurt brødskive der, og det er jo en kuvertpakke smør som er brukt… Har han snoket igjen???

 51. Må være Jan Halvor,ser lokket på pakken er 10gr å type kuver.En buffesnok må være synderen 😉

 52. Jan halvor. Han spiser brødskive m kjøttpålegg, og selvfølgelig smør under.

 53. Jan Halvor 🙂 Ellers ønskes dere alle hos Stormberg en god påske!

 54. Kan det være Jan Halvor, som spiser en skive og derfor tilsynelatende er den eneste som nylig har brukt smør?

Comments are closed.