Stem med hjertet

Tusen takk for det fantastiske engasjementet rundt avstemningen av deres hjertesaker. Vinnerne er kåret, og vi gratulerer disse organisasjonene med følgende beløp:

1.plass – kr 100 000 – Sykehusbarn

2.plass – kr 60 000 –  Little Bryn Nursery School

3. plass – kr 40 000 –  Tjukkasgjengen

 

I fire dager har følgerne våre i sosiale medier fått gitt sine forslag på hvem de synes skal dele 200.000 kr. Responsen har vært overveldende, og det har kommet inn mange flotte og gode forslag, tusen takk for det fantastiske engasjementet.  Dessverre kan vi ikke nominere alle, og vi har derfor plukket ut 10 finalister som dere kan stemme på.

Lurer du på hvem du skal stemme på? Her er oversikten over finalistene:

1. Barncancer fonden: Barncancer fonden er en svensk organisasjon som bekjemper barnekreft og ser til at rammede barn, ungdommer og deres familier får den behandlingen og støtten de trenger. Les mer om Barncancer fonden her.

2. Friends: Friends er en svensk non-profitt forening som jobber aktivt i skoler, barnehager og idrettsforeninger for å stoppe mobbing blant unge. Deres visjon er et samfunn der barn og unge vokser opp i trygghet og likeverd. Les mer om Friends her.

3. Kung över livet: Kung över livet er en svensk forening som startet opp i 2012 for å påvise hva det kan innebære for et barn, ungdom, foreldre, søsken m.fl å leve med nevropsykiatriske lidelser. Deres mål er å samle inn midler til forskning til fordel for de med NPS. Les mer om Kung över livet her

4. Little Bryn Nursery school: Little Bryn er en førskole i Gambia, bygget og drevet for penger elevene på barneskolene Bryn og Hammerbakken samler inn. Pengene brukes blant annet til anskaffelse av læremidler og utstyr. Spesielt arbeides det med å opparbeide en rikholdig boksamling og at litteratur blir en naturlig del av opplæringen på Little Bryn. Les mer om Little Bryn Nursery school her.

5. Me and You: Foreningen MEandYou skal i løpet av 90 dager samle inn 7 millioner kroner for å finansiere en klinisk studie på 140 ME-syke ved kreftavdelingen ved Haukeland Sykehus. Der har forskerne tidligere publisert en mindre studie med svært gode behandlingsresultater, hvor 67% opplevde god/moderat respons. Haukelandforskerne leter etter behandling og årsaksmekanismer for sykdommen ME. Les mer om MEandYou her

200K-finalister

6. NorVect: NorVect er en nordisk interessegruppe som er dedikert til å dele viktig kunnskap om vektorbårne sykdommer, spesielt innen diagnostikk og behandling på tvers av våre land. Les mer om NorVect her

7. Stine Sofie stiftelsen: Stine Sofie Stiftelsen jobber hver dag etter følgende mål: Forebygge vold og overgrep mot barn. Avdekke vold og overgrep mot barn. Ivareta det voldsutsatte barnet og deres pårørende/etterlatte. Påvirke myndighetene for å styrke rettssikkerheten. Les mer om Stine Sofie Stiftelsen her.

8. Sykehusbarn: Sykehusbarn bidrar positivt inn i tilværelsen til alvorlig syke barn som ligger på sykehus. Gjennom klovner, lek og moro skal barna få positive opplevelser og oppleve latter i en ellers tung og grå hverdag. Les mer om Sykehusbarn her.

9. Tjukkasgjengen: Tjukkasgjengen er en gjeng som liker å være sosiale, men som er i dårlig form. De fant ut at de kan gjøre noe med den dårlige formen. Les mer om Tjukkasgjengen her.

10. Veien ut: Veien ut er en livsnøytral stiftelse som knytter rusbehandling sammen med naturopplevelser. De bruker naturens positive effekt sammen med profesjonelle terapeuter for å hjelpe rusavhengige til å leve et varig rusfritt liv. Les mer om Veien ut her. 

Vi gjør oppmerksom på at det foregår en norsk og svensk avstemming, og det er totalsummen av disse som avgjør fordelingen.

Mandag 31. mars trekker vi ut 3 vinnere som får følgende beløp:

1.plass får 100 000,-
2.plass får 60 000,-
3.plass får 40 000,-

Klikk her for å avgi din stemme.

Se også bloggposten; Hvem synes du skal dele 200.000,-?

Hilde, Stormberger

Hilde_S_-_2.jpg

Kommentarer

Kommentarer

4 Comments
 1. Tusen takk for det fantastiske engasjementet rundt avstemningen av deres hjertesaker. Vinnerne er kåret, og vi gratulerer disse organisasjonene med følgende beløp:

  1.plass – kr 100 000 – Sykehusbarn
  2.plass – kr 60 000 – Little Bryn Nursery School
  3. plass – kr 40 000 – Tjukkasgjengen

 2. Hei Helle

  Takk for din henvendelse. Alle avgitte stemmer vil bli tatt med i opptellingen og kun telle èn gang.

  Ha en fin dag.

  Mvh Hilde, Stormberg

 3. Det virker, som om det er muligt at stemme flere gange om dagen på det samme. Hvis det er sådan, så virker det ikke retfærdigt. Hvad siger Stormberg?

 4. Vil først gratulere alle den flotte finalistene!
  TJUKKASGJENGEN
  Tjukkasgjengen startet for drøye to år siden og er ett gratis lavterskel aktivitetstilbud for absolutt alle. Vi jobber etter 3 parameter:
  1. Det skal være gøy og sosialt
  2. Det skal være gratis
  3. Det skal være for absolutt alle
  Det vi i praksis gjør er å gå, jogge, sykle og gå på ski sammen.
  Vi har også sosiale sammenkomster som har gjort at mange har fått ett nettverk.
  Vi har i dag ca 26.000 medlemmer fordelt over 334 avdelinger i 9 land.
  Vi er drevet helt på dugnadsånd og det er ingen medlemsavgift eller kostnader ved å være med i Tjukkasgjengen. Det eneste du trenger er ett smil og ett par gode sko (og Stormberg-klær selvfølgelig)
  Takk for at vi kom med i finalen 🙂
  Med vennlig hilsen
  Tjukkas-Jan

Comments are closed.