HMS er humor!

Ja, overskriften stemmer faktisk ganske godt med virkeligheten. Selv om Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS) nok ikke er det folk flest assosierer med skyhøy morofaktor så handler om å trives på jobb. Og ha et snev av humor og glimt i øyet har for de fleste en positiv innvirkning på trivselen.

For HMS er mye forskjellig og griper mer inn i arbeidshverdagen vår enn det vi tror.

HMS er egentlig en samlebetegnelse på arbeidet med arbeidsmiljø, men omfatter også blant annet brannsikkerhet og ytre miljø. Det betyr at det stort sett handler om å ivareta enkeltmennesker på arbeidsplassen sin. Alt fra å unngå å bli skadet til å ha en skikkelig arbeidskontrakt og ordnede forhold. Den enkelte skal være så trygg som mulig og ha så mange gode dager på jobben som det lar seg gjøre. Et kontinuerlig arbeid med andre ord.

Ungdom_604_Jan-Rune-Eide_september-20,-2012

I Stormberg har vi etter hvert fått ganske så mange medarbeidere. Og flere blir det stadig. Det stiller samtidig stadig større krav til godt HMS-arbeid. Hvordan få alle til å trives best mulig? Vi ansetter ikke komikere (i alle fall ikke bevisst) rundt om i butikkene våre for å sikre godt arbeidsmiljø. Interessante arbeidsoppgaver, gode ordninger og god oppfølging av enkeltmennesker er de mer «kjedelige» tingene vi tror virker. Så er det samtidig helt ok at terskelen for å le litt av egne ideer eller sjefens siste utspill er greit lav.

Å drive med HMS-arbeid er i realiteten samfunnsansvar i praksis. Forebygge sykefravær gjennom å bevare helse, sikkerhet og miljø er både god samfunns- og bedriftsøkonomi. Alle kan bidra og alle vil nyte godt av innsatsen som blir lagt ned i arbeidsmiljøet. Det gjør Stormberg og verden til et litt bedre sted. Så får det kanskje være et mål å se at latterkrampe blir meldt inn som sak til verneombudet?! Tiden vil vise.

Les også bloggposten: Hast, hoste og akutt latskap

Jan Halvor Bransdal, Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Kommentarer

Kommentarer