Etikk, takk!

For Stormberg er kunnskap om våre kjerneverdier viktig og neste uke er det etisk handel som står i fokus blant våre ansatte. Målet er at alle ansatte skal få bedre kunnskap om vårt engasjement og hva etisk handel betyr for oss.

Etisk handel er et av Stormbergs viktigste fokusområder, fordi etisk handel omfatter så og si alle aspektene ved vår drift. For oss begrenser ikke etisk handel seg til rettferdig lønn og akseptable arbeidsvilkår. For oss dreier etisk handel seg om at hele produksjon- og distribusjonskjeden vår skal ta hensyn til både mennesker, dyr og miljø.

ILL_Fabrikkarbeider

Stormbergs leverandørkjede er lang og komplisert. Vi bruker mange typer materialer i våre plagg og flere av dem hentes fra naturen. Allerede i produksjonen av våre tekstiler kommer begrepet etikk inn. Både ull, fjær og dun som brukes i produksjon av plaggene våre, skal være sanket på forsvarlig vis. Ingen dyr skal lide for at vi skal få ny genser eller jakke. Og slik fortsetter det, med respekt for arbeidsforhold, transportrutiner og måten vi forbruker energi i hverdagen.

For Stormberg skal sette spor, positive spor. Vi skal selge varer til en lav pris, men ikke til en hvilken som helt pris.

I forkant av fokusuken har de ansatte hos Stormberg fått spesialutviklet temakurs. Disse kursene skal gi de ansatte basiskunnskap om vårt engasjement og våre etiske retningslinjer.

Lurer du på hvorfor vi synes det er viktig med åpne fabrikklister, uanmeldte fabrikkbesøk og klimakvoter? Spør gjerne neste gang du er inne i en av butikkene våre!

Les også bloggen Selvsagt er merkeklær best for barna.

Kine -Stormberger
blogg_sign

Kommentarer

Kommentarer