Håpet er lysegrønt

Jeg regner ikke med at det var miljø Alexander Kielland siktet til da han gav novellen sin tittelen «Håpet er lysegrønt» i 1879. Men, etter en inspirerende og konstruktiv klimakonferanse i Oslo Rådhus, føles det som om det er et lysegrønt håp for norsk klimaengasjement.

Torsdag 13. mars var Stormberg, sammen med andre bedriftsledere, ledere for organisasjoner og toppolitikere, invitert til å delta på det som fikk merkelappen Klimadugnad. Vi ble invitert for å delta i en dialog om norsk klimapolitikk.

Statsminister Erna Solberg hadde sammen med Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft, samlet en spennende og variert gruppe engasjerte bidragsytere. Alt fra en tidligere britiske miljøvernminister til direktør i Zero Emission hos Nissan Europa. Alle med et ønske om fokus på grønn vekst.

Som sports- og turtøyprodusent med en grønn profil, har vi sagt det lenge; folket vil ha produkter laget med omtanke. Vi har erfart at våre klimatiltak nytter og vi er tydelige på at de er en del av vår bedriftstrategi. Vi har siden starten i 1998 hatt fokus på samfunnsansvar og miljø. I den perioden har vi lært, både på godt og vondt, hvordan vi som firma kan levere varer og tjene penger uten å sette negative spor i naturen. Disse erfaringene deler vi gjerne.

straa

For det er viktig å dele erfaringer og lære av hverandres valg. Derfor setter vi stor pris på at Regjeringen tar initiativ til samtaler og dialogmøter som dette.

Men det er ikke bare produsenter som må ta ansvaret for at det produseres grønt. Også innkjøper må vise at de er villig til å velge varer og tjenester som reflekterer de verdier vi forfekter. Og som innkjøper har staten et enormt ansvar. Det offentlige handler for over 400 milliarder i året. Hvis staten ønsker å sende signaler om grønn drift og grønne investeringer, må innkjøp og investeringer reflektere dette.

Vårt håp er at fokus er grønt både fra det private og offentlige i årene fremover. Klokken tikker, tiden går og barna våre skal ikke bare arve jorda, de formes også av de verdier vi som foreldre og ledere forfekter. La dem være grønne.

Les også bloggen Seier for klima, men det holder ikke!

Steinar -Stormberger
blogg_SJO

Kommentarer

Kommentarer

2 Comments
  1. Hei Sindre, Takk for innspillet ditt. Vi er veldig opptatt av at plagg skal vare. Derfor garanterer Stormberg for plagget ditt i tre år. Våre plagg skal tåle bruk. I tillegg har vi en panteordning hvor du kan levere inn plaggene når du ikke har behov for dem lenger. De innleverte plaggene blir overlevert Røde Kors og gjenbrukt på barnehjem i Øst Europa. Vi håper og tror at kvaliteten overgår forventningene man har til klær i denne prisklassen. Hvis du har hatt en negativ erfaring så ta gjerne kontakt med oss på support@stormberg.no, så finner vi en løsning. Mvh Steinar

  2. Steinar – burde ikke holdbarheten til Stormbergs produkter vært mye bedre, med priser deretter – i et miljøperspektiv? Kan jeg som forbruker påvirke Stormberg i den retning?

Comments are closed.