Slik velger du rett jakke

Fritidsklær og deres betegnelser kan virke ganske skremmende. Hva betyr egentlig ProreTex og hva bør jakken din å ha i vannsøyle? Må alle sømmer være teipet? Vi gir deg en kort guide til hva du bør huske på når du går ut på jakkejakt.

Det alle viktigste når du skal skaffe deg ei ny jakke, er å vite hva jakken skal brukes til. Skal du på vandretur i fjellheimen, eller er gå tur med hunden? Er jakken mest til vår/sommer eller høst/vinter?

besseggen

Når du skal ha en selskaps- eller vårjakke, er design og passform det viktigste. Når du skal ha nytt sports- og turtøy, står funksjon i høysete.

For å si det helt enkelt, så slipper jakke fukt både inn og ut. Det er viktig. Hvis ikke kunne du jo bare satt deg oppi en søppelsekk og vært fornøyd med det. Kroppen din avgir fukt og for at du ikke skal bli klam, må fukten føres bort fra kroppen. Gjør den ikke det, blir du både våte og kald.

Hvor mye fukt som slippes både ut og inn, avgjøres av jakkens membran og sømmer. Jo høyere vannsøyle en membran har, jo mindre vann slipper inn. Har plagget i tillegg teipede sømmer, så slipper ikke vann inn der tekstiler møtes. Skal jakken brukes på lengre turer ute i fuktig vær, er det dette du må fokusere på.

Hardanger-3292

Hvis du derimot er på jakt etter en jakke du kan bruke til raske turer med høyt aktivitetsnivå, som løpe- eller trimturer, bør plagget være elastisk, mykt og bra på å transportere fuktighet bort fra kroppen.

Alle våre butikkansatte har gjennomgått kursing i membraner og tekstiler og skal kunne veilede deg godt i jakkekjøpet. Men, det er opp til deg å velge et plagg som passer den aktiviteten du har planlagt.

Og husk; det er ikke bare ytterste laget som avgjør hvor komfortabel man er på tur!

Les også bloggen Trelagsprinsippet på 1-2-3 

Kine -Stormberger
blogg_sign

Kommentarer

Kommentarer