It’s a kind of magic!

Hver eneste dag skal over 10 600 plagg plukkes, pakkes og sendes til våre Kunder og butikker fra Stormbergs lager i Kristiansand. Og selv med effektive og meget dyktige lagerarbeidere, sier det seg selv at det må være et trylletriks. Hos oss heter trylletrikset Autostore.

Ok, her er de harde fakta: Til sammen har vi rundt 1,1 millioner produkter våre nettbutikkkunder kan velge mellom. Det jobber til sammen 33 mennesker på lageret i gjennomsnittlig 96 driftstimer i uken. Med 1,1 millioner produkter, sier det er seg selv at man må ha et godt system. Det går ikke hvis man må ut og kjøre truck og opp i hyllesystemet for hvert eneste sokkepar.

Derfor har Stormbergs lager noe fantastisk opp i ermet. Noen kaller det et trylletriks, vi kaller det Autostore.

Komiteeledere-560

Komiteeledere-543Autostore er et automatisert lagersystem som styres av en sentral datamaskin koblet opp mot våre lagerdatabase og bestillingssystem. Det som skjer når du klikker deg inn på Stormberg.no og finner en jakke, to fleecegensere og en trepakning med sokker på tilbud er følgende:

Når du klikker Bestill går det en beskjed til vårt system som reserverer varene til deg. Deretter legges bestillingen inn i en kø med andre bestillinger som har kommet inn samme dag. Når det er din tur sendes ordren til hjernen i Autostore. Autostore gir beskjed til en av sine 32 roboter om å gå på skinner til det stedet på lageret hvor jakken du har bestilt ligger lagret i riktig størrelse og farge. Deretter tar roboten med denne kassen ned til en åpning hvor våre ansatte plukker det antall du har bestilt. Det samme skjer for de øvrige varene i bestillingen din helt til alt er plukket. Når alle plaggene ligger klare på pakkedisken, blir de lagt oppi forsendingen sammen med pakkseddel og eventuell annen informasjon. Og av og til en liten overraskelse…

Så blir pakken din hentet av postbilen og distribuert videre i postsystemet. Herfra er det posten som fikser. Med fly, bil, sykkel eller til fots. Uansett vær. Pakken din skal frem.

Neste gang du trykker Bestill i nettbutikken vår kan du tenke på den fine lille turen jakka du bestiller skal ut på.

Les også bloggen Full fart i motbakke.

Kine -Stormberger
kine_blogg

 

Kommentarer

Kommentarer