Mens vi venter på Vinterferien

Vinterferien er rett rundt hjørnet, og er allerede i gang enkelte steder i vårt langstrakte land. Har du lagt planene for ferieuken, eller er du fremdeles i elle-melle-fasen? 

Vil du ha litt høyde under taket? Ta deg en tur ut da vel! Det er flust av ting du kan gjøre ute som ikke krever allverdens med planlegging og tilrettelegging. Vi har sagt det før, og vi sier det igjen; Små turer er også store. For å få mest mulig ut av de små, og store turene, gir vi deg noen glade turtips, bekledningstips, og noen vettregler det kan være greit å lære seg før vinterferien slår til.

Her gir vi deg Stormbergs glade turtips for dager både med og uten snø.

Lag en snølykt
Snølykter lager du enkelt av en haug med snøballer og noen stearinlys. Tenk hvor koselig det blir å komme på besøk hvis det brenner snølykter utenfor der du bor.

Lag en julegave
Ta med engangskamera på alle turene gjennom hele året. Hvis barna får fotografere litt på hver tur, kan de lage en fin presang i glass og ramme når julen nærmer seg.

Lag en uro
Samle sammen skjell, sneglehus, krabbeklør, kråkeboller, kongler, blomster, fjær og fine blader. Lag et passe stort kryss av to pinner og fest tingene til krysset, henges over sengen.

Lag en engel
Legg deg strak ut på et sted med uberørt snø eller sand. Bevege armer og ben fram og tilbake og reis deg opp uten å lage for mange spor. Tilbake ligger avtrykket etter en vakker engel.

Presenning som akebrett
Mange har en presenning liggende i garasjen. Ta den med deg ut i snøen og plasser hele familien på den.

Har du tenkt deg en tur i alpinbakken eller i langrennsporet? Da kan det være lurt på lære seg alpinvettreglene og løypevettreglene. Da får du, dine og de andre en tryggere opplevelse i løypa.

Og husk, det finnes ikke dårlig vær med riktige klær. Vi anbefaler å kle seg etter trelagsprinsippet, så kan du nyte noen fantastiske turopplevelser også på de våteste og kaldeste dagene.

God vinterferie, og God tur!

Se også bloggposten;…med røde roser i kinnene

Hilde – Stormberger

Hilde_S_-_2.jpg

Kommentarer

Kommentarer