Futt eller fart?

Vi er alle ulike, selv Stormbergere. For å illustrere at vi er en gjeng individer som går på ulike turer året rundt, gir vi deg i dag ski- og smøretips fra Lene og Jens Christian.

lenejc

Lene jobber på økonomiavdelingen vår og er en sprudlende aktiv jente. Hun har i år valgt å gå på 10 år gamle smørefrie ski, og vi lurte litt på hvorfor.

– Det sier seg jo egentlig selv, smiler hun. – For det første sparer jeg mye tid på prepping av skiene. Denne tiden kan jeg omdisponere til å bruke ute i løypa. Jeg bruker jo uten tvil mye lengre tid enn alle andre på for eksempel å renne nedover. En annen fordel er jo at jeg forbrenner utrolig mange flere kalorier enn de med god gli, og jeg slipper å vente på folk hele tiden. Vi var på en tur på omlag ei mil forrige helg og jeg svetta fra vi starta til vi kom hjem. Og så slipper jeg jo utsette anklene for fiskebeinsgåing da!

Jens Christian på logistikk er ikke helt enig.

– Jeg bruker ski til trim. Året rundt. Skikkelige smøreski om vinteren og rulleski om sommeren (disse er forøvrig smørefrie). Hos oss er målet å gå fort. Det er bare i påska vi «tusler» på skitur. Jeg er husets smøresjef og har ansvar for hele familiens ski. Hvis ungene «klager» på glien, må far påta seg skylden. Mitt hemmelige triks er å alltid smøre med litt mykere smøring enn anbefalingen. Da er man sikret godt feste, blunker han.

AW1314-Hovden-16_03_2013_-1500

Konklusjonen blir vel at man smører etter nivå og aktivitet. Og at vi alle har ulike forhold til skiturer?

Les også om pakketips til tursekken

Kine -Stormberger
kine_blogg

Kommentarer

Kommentarer