Det er ikke morsomt å spise sin mat… Joda, det er det!

Husker du låta? «Det er ikke morsomt å spise sin mat, når den ligger i pakke og ikke på fat.» Med all mulig respekt til Knutsen og Ludvigsen; vi mener dere tar feil! Det er bare snakk om å være litt kreativ.

Tenk deg en rastepause på en solflekk i skogen. Det eneste du hører er småfugler og vind i tretoppene (muligens litt skrål fra barn som spinner rundt). Du har brettet ut sitteunderlaget, for du har såklart lest vår blogg om pakketips, og satt deg godt til rette. Så tar du nistepakka opp av sekken og pakker den ut. Litt tørt brød, noe svett gulost og en vassen skive agurk. Det er da du skulle ønske du hadde lest denne bloggen før du dro!

Glem matpapir og svett ost. Vi gir deg tipsene som gjør at du vil dra på utflukt i egen hage.

Tips 1: Kutt ting på skrå! Alt blir mye gøyere litt på skrå. Skiver, pølser, frukt, pålegg, ALT. Skråkutta mat smaker mye bedre enn annen mat. Bare test, så skal du se.

Tips 2: Ha maten i boks, ikke matpapir. Ikke bare sparer du miljøet, men fine bokser er koselig i seg selv. Og det finnes uendelig mange fine flasker og termoser til både store og små. Se der har du bursdag- og julegaveidè også!

Tips 3: Ta med varm mat på termos! Både suppe og pølse funker som fjell. Husk bare å skru termosen godt igjen og putt den gjerne i en pose for å være helt trygg.

Tips 4: Bruk mat med farger på. En symfoni i grått og beige er muligens nydelig på soverommet, men i nistepakka er det kjedelig.

Tips 5: Lefser til overs fra Tacofredda? Lag nydelige tacowraps med kalde rester. Garantert slager!

Tips 6: Frukt og grønt er knasende og fargerikt. Kutt opp i munnfullstørrelser og ha i boks. Så slipper dere skrelle og vaske på tur. Fra boks til munn. Kuttet på skrå, såklart!

Tips 7: Sats på tre retter. Variasjon er ofte nøkkelen til lykke. Ikke sats på tre skiver med akkurat det samme i nistepakka. Gå for tredelt lykke. Start med litt suppe på termos, fyll på en små trekantskiver og avslutt med fruktbiter. Blir ikke finere enn det!

Tips 8: Du trenger ikke gå langt. Som vi sier; Små turer er også store. I stedet for å rope ungene inn til kveldsmat, så pakk en kurv, ta på deg godt med tøy og gå ut og spis kvelds med dem. Inviter med noen nabounger og server dagens siste måltid med hodelykt i hagen. Hvorfor ikke klatre opp i et tre og nyte utsikten mens dere sipper tomatsuppe?

Vår oppfordring til dere er å ta et måltid neste uke i friluft. Og ta bilder! Finn oss på Instagram med brukernavn Stormberg og tagg bildet med #stormmat

Ta også en titt på våre glade turtips.

Kine -Stormberger
kine_blogg

Kommentarer

Kommentarer