…med røde roser i kinnene

Noe av det beste vi vet er tur. Enten sola skinner, regnet pøser eller snøen pisker i ansiktet. Vi kler oss etter været og tusler rundt. Både i vannskorpa, på vidda eller mellom husene i nabolaget.

Og noe av det beste med å gå en tur, er å komme hjem igjen. Med røde roser i kinnene vrir de minste seg som en orm, mens de voksne kanskje vil slenge beina på puffen og åpne ei bok. Vi har funnet et knippe aktiviteter som lander midt i mellom og forhåpentligvis kan tilfredsstille både store og små.

Trolldeig -vi digger trolldeig, men vet ikke helt hvorfor det faktisk kalles trolldeig. Er det fordi vi ofte lager troll? Ta frem hvitløkspressa og lag en hel trollfamilie!

trolldeig

Skattejakt -Hvem liker ikke skatter? Vi gjør i alle fall. Og så er det så fint måte å la barna løse oppgaver sammen eller hver for seg. Slik kan dere gjøre det: Gjem en verdifull skatt et hemmelig sted.Tegn et kart eller lag oppgaver barna kan løse for å finne frem til gjemmestedet. Husk å tilpasse oppgavene til barnas alder. Skattekart og oppgaver er fint å lage på forhånd (feks under gullrekka).

skatt

Lese sammen -Fordi om voksne liker å lese, betyr det ikke at lesing alene er best. Om dere leser for hverandre (barn kan jo lese for voksne også), eller bare sitter sammen med hver deres bok, er lesing en fin inneaktivitet.

Brettspill -Barn av 2014 spiller mye spill på nettbrett, online eller på mobiler. Det kan være både lærerikt og underholdende, men for oss som er av den gamle skolen, er det lite som slår et realt slag Ludo eller Yatzy. Sett av dingsefri tid til å spille noe sammen.

ludo

Vi har fått gode tips fra boka Familiesirkus. Det kan du også! Kom med forslag til fine inneaktiviteter i kommentarfeltet under, og bli med i trekningen av tre aktivitetsbøker.

Se også våre fine turtipsfilmer i denne bloggen.

Kine -Stormberger
blogg_sign

Kommentarer

Kommentarer