Ble 2013 et litt bedre år?

Vi liker å tro at vi gjør verden til et litt bedre sted. Det er tross alt det som er Stormbergs misjon. Så har vi jo for lengst innsett at det er mange andre som er bedre enn oss til å utføre dette utenfor Stormbergs vegger. Heldigvis er våre samarbeidspartnere som forvalter 1 % av omsetningen vår veldig dyktige i det de holder på med. Det gir resultater på både kort og lang sikt.

Siste året har vi både brukt midler på velkjente og mindre kjente organisasjoner og formål. Alt fra et Stormbergstipend til litt klatreutstyr i Vear til mikrokredittlån og utdanning i Bangladesh. Felles for prosjektene og tiltakene er at de bidrar til å gjøre verden til et litt bedre sted. Noen ganger er verden rett utenfor stuedøra, andre ganger på andre siden av kloden. Verdier som Ærlig, Modig, Inkluderende og Bærekraftig gjelder uansett.

Mottaker gjennom Røde Kors ordningen.

Mottaker gjennom Røde Kors ordningen.

Nærmere 3,5 millioner kroner er brukt gjennom 1 % -ordningen i 2013. Røde Kors er den største mottakeren. En god del av denne støtten brukes sammen med Røde Kors i Latvia. Det betyr en forskjell for mange mennesker som ellers hadde gått en meget kald tid i møte.
Nytt av året er at også Röda Korset i Sverige er med på laget. Vi har etablert oss i Sverige og ønsker å involvere oss der også gjennom 1 %.

Strømmestiftelsen har gjennom prosjektet Shonglap gjort 804 jenter til sjef i egne liv i 2013 gjennom midlene fra 1% og Stormbergmedarbeidere. Det er stort! Det forandrer hele landsbyer og vil på sikt kunne gjøre Bangladesh til et mye bedre sted. Ekstra stas synes vi det er at flere av oss Stormbergere personlig har vært med å gi via Gi En Time ordningen vi har meldt oss på. Et samarbeid vi er veldig stolt av.

Shonglap

Shonglap

Fra de større internasjonale prosjektene har vi også vært med og støttet engasjerte lokalpatrioter som ønsker å gjøre nærmiljøet til et litt bedre sted. Gutta På Skauen i Tromsdalen er et glimrende eksempel. Der jobber pensjonister iherdig og engasjert for å gjøre Tromsdalen Friluftsområde attraktivt for turglade mennesker i nærområdet.

Gutta På Skauen

Gutta På Skauen

Så har det vært et utfordrende privilegium å velge ut totalt 12 vinnere av Stormbergstipendet i 2013. Flere hundre søknader har ligget i bunkene og vitterlig lyst engasjement. Alt fra borettslag, klatreklubber og skoler til enkeltpersoner og forsamlinger har søkt om 20.000 kroner til sitt samfunnsnyttige prosjekt. Vi håper og tror at det har betydd en god del for ganske mange at nettopp disse prosjektene har fått et lite stipend. Ofte er små stipend også store.      

Dette er noe av det vi har valgt å bruke 1 % av omsetningen på. Vi er stolte av de som har fått disse midlene og forvaltet dem for en litt bedre verden. Og vi gleder oss til forhåpentligvis å bruke enda mer midler på dette i 2014. Det er du som Kunde som er med å gjør dette mulig. Vi håper på at 2014 skal bli et enda bedre år.

Les også bloggposten: Minst to fluer i en smekk

Jan Halvor Bransdal, Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Kommentarer

Kommentarer