Full fart i motbakke

Til tross for tøffe tider i sports- og turtøybransjen,  fortsetter turfolk flest å ta godt vare på Stormberg. Salgsveksten hittil i år er på 17%.

Det som driver oss i Stormberg videre er Kundene våre, uten dem er vi kun et selskap fullt av klær. Og hva er da mer naturlig enn å åpne begge ørene og lytte til hva Kundene ønsker?

Vi går nok mot strømmen ved å åpne nye butikker og tilby flere handlemuligheter. Flere av våre konkurrenter i faghandelen har måtte trappe ned detaljhandelssatsingen. For å unngå dette har vi jobbet hardt med å tilpasse oss et marked med sterkere konkurranse enn noen gang.

IMG_7396

De siste årene har vi sett at noe av det viktigste for oss er å være tilgjengelig for våre Kunder. Både når de ønsker å handle, har tilbakemeldinger eller vil vite mer om driften vår. Siden Stormberg ønsker å være en gjennomsiktig og tilgjengelig bedrift med åpne fabrikklister og ærlighet rundt drift og miljøansvar, har sosiale medier vært en viktig arena for oss. I tillegg er det viktig at kommunikasjonen går begge veier. Våre kunder skal ha innflytelse på hva vi produserer, enten det gjelder nye design hvor vi ønsker forslag og innspill på farger, design og egenskaper, eller forbedring av eksisterende produkter.

Kundene ønsker tilgjengelighet, lave priser og kvalitet tilpasset sine behov og bruksmønster. Som detaljhandelskjede gjelder det å være tilstede der Kunden forventer, om det er online, offline, søndager, nyttårsaften, før frokost eller etter leggetid.

Nå videreutvikler vi vårt butikkonsept og lanserer 1. halvår i 2014 webshop-in-shop. Webshop-in-shop er en assistert stasjon for netthandel inne i våre fysiske butikker. De rundt 50 Stormbergbutikkene har ca 6 000 produkter tilgjengelig til enhver tid. Nettbutikkene har i overkant av 1,1 millioner produkter Kundene kan handle fra. Med assistert netthandel i butikk får Kundene tilgang til produkter, størrelser og fargekombinasjoner de ikke finner i butikk, samt hjelp til å finne produkter som passer for dem.

Webshop-in-shop vil bidra til økt omsetning både for den fysiske butikken og for nettbutikken, så den nye handelsmuligheten for Stormbergs Kunder vil bli en vinn-vinn situasjon for Stormbergkjeden.

Vi er i stor grad en kundedrevet sportskjede. Mange kunder kontakter oss i flere kanaler. Vårt mål er at kundene skal få de samme svarene og tilbudene enten de besøker våre butikker, sender oss en tweet, besøker oss på Facebook eller ringer kundeservice.

Takk til våre Kunder som tar så godt vare på Stormberg. Vi skal være enda mer tilgjengelig for dere i fremtiden og lover å gjøre vårt beste for å ta godt vare også på dere.

Les også bloggen om veksten i 2012.

Steinar – Stormberger
Steinar-bloggbilde-0313

Kommentarer

Kommentarer