Løpetur i kulda

Sommeren er langt forbi og løpeshortsen er for lengst pakket vekk hos de fleste av oss. Selv om det kan friste med t-skjorte og shorts når en blir varm ved utendørs løping, anbefaler vi på det sterkeste å beholde de heldekkende klærne på, og til og med dekke deg til litt ekstra på utsatte områder som hender, hals og ansikt.

Selv om det blå på gradestokken lyser mot deg er det ingen grunn til å trekke inn riktig enda, det er forfriskende og deilig å ta seg en løpetur ute så lenge man har kledd seg riktig. Men pass på, å trene i -15 grader eller mindre er ikke å anbefale da dette kan føre til skade på hjertet og luftveier, blant annet utvikling av kuldeastma.

Løping i vinterhalvåret krever riktig bekledning både på kropp og andre utsatte områder som hender, føtter, hals og ansikt, samt beskytte luftveier.

Løpetur

Som det innerste plagget anbefaler vi ullundertøy, og da gjerne med en blanding av ull og polyester. Ullen gir materialet gode isolerende egenskaper, mens polyester bidrar til økt slitestyrke og at plagget tørker hurtigere.

Som mellomplagg og ytterlag på overkropp anbefaler vi en lett fleece med gode isolerende egenskaper, og en vindtett løpejakke ytterst. Det er viktig at ikke det blir for tykke plagg slik at man har god bevegelighet.

På bein anbefaler vi løpetights utviklet spesielt for bruk på høst- og vinter. Denne tightsen  er en tykkere tights med en myk og børstet innside slik at du som løper beholder varmen, samtidig som de ventilerende egenskapene opprettholdes.

Pass på at du også beskytter hodefingrehals og ansikt. Husk godt synlige reflekser dersom du skal løpe langs veien, og hodelykt hvis du skal løpe i mørket og steder som ikke er opplyste.

God løpetur!

Se også bloggposten; Stormbergstipendet – Små engasjementer er også store

Hilde Sande, Stormberger

Hilde_S_-_2.jpg

Kilde: Klikk.no

Kommentarer

Kommentarer