Når sult vinner over skole

Det stod ikke på hverken lysten eller viljen. Tvert i mot. Rupali ville aller helst fortsette på skolen, det ville nok foreldrene hennes også – hadde de hatt et valg. Men fra 2008 har ikke bare mor og far, men også Rupalis tre eldre søsken, daglig måttet jakte på nye jobber for å overleve.

Unge mennesker vil ofte mye. Rupali vil mer enn å leve fra hånd til munn. Derfor har hun organisert arbeidsdagen sin slik at hun får tid til å være to timer daglig på Shonglap-senteret i hjembyen sin. Der får hun ikke bare undervisning i ulike fag, men også kunnskap om helse, hygiene og ernæring. Resultatet er ikke bare økt kunnskap, men vel så viktig; smilet, selvtilliten og troen på fremtiden er tilstede.

foto: Strømmestiftelsen

Over 3000 jenter har nå fått samme muligheten som Rupali gjennom Shonglap-prosjektet i Bangladesh. Målet er å gjøre jentene stolte og selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene egne penger. Slik kan de unngå for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting. Over halvparten av jentene har vist at prosjektet har endret deres situasjon positivt og at de nå betyr en større forskjell i nærmiljøet sitt. De blir en bærekraftig ressurs i stedet for den utgiftsposten de ofte ble regnet som tidligere.

Stormberg har gleden av å være med å støtte Shonglap gjennom Strømmestiftelsen. I tillegg er også flere Stormbergs medarbeidere med å «gir en time» til prosjektet. Det vil si at hver måned trekkes et beløp ca tilsvarende en arbeidstime som går til prosjektet. Og mange bekker små…
Dette gjør vi fordi vi ønsker å gjøre verden til et litt bedre sted. Strømmestiftelsen og Shonglap-prosjektet hjelper oss med denne misjonen.

Les også bloggposten: Superkrefter

Av Jan Halvor Bransdal, Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Kommentarer

Kommentarer