Nyttig variasjon

Hva har flytebrygge, handlenett og skøyter til felles? Relativt lite vil nok mange si. Ser en litt stort på det så kan det være en finner opptil flere fellesnevnere. Det som er brennsikkert er at det er meget nyttige ting. Ting som gjør at andre ting blir mulig, hvis du skjønner? Det som også er sikkert er at Stormbergstipendet denne gangen har gleden av å gi stipend til tre prosjekter som nettopp dreier seg om disse tre tingene.

Foreningen For Barna i Egersund driver et inkluderende fritidstilbud for de som ikke har like gode muligheter for å delta i idrettsaktiviteter. Bærekraftig kreativitet er nok en god beskrivelse av aktiviteter de holder på med. Miljøvennlig handlenett i tekstiler blir dekorert med selvopplevde ting. Det kan være positive eller negative ting så lenge de er ærlige på at det betyr noe for dem. De lærer noe nytt om hverandre samtidig som en får et gjenbruksnett. Det liker vi. Grattis.

123

Samfunnsansvar kommer i mange former og retninger. Snart legger isen seg og nye muligheter skapes.

Å komme seg fra land og ut i båt kan være en voksen utfordring for noen og enhver. Det har også Bodin KFUK-KFUM speidere erfart og har derfor søkt Stormbergstipendet om midler til en flytebrygge. På den måten er det flere som kan få gleden av sjøen. Kanoen blir mye brukt og en tilpasset flytebrygge vil hjelpe flere å komme ut i kanoer og se mer på det sjøen har å by på. Vi gratulerer speiderne med stipendet.

Selv om vi bare skriver september så nærmer kong vinter seg med stormskritt. Til glede for mange, og spesielt til glede for de som er glade i skøyter. Ullensvang turn og idrottslag driver et allsidig og inkluderende aktivitetstilbud ved skøytebanen på Loftus. Det er for tiden tynnere på utstyrsfronten enn på deltakersiden og det ønsker de å gjøre noe med for å inkludere flere. Stormbergstipendet gir 20.000,- til nye skøyter og hjelmer for å få flere ut på skøytetur.

Vi gratulerer alle tre vinnerne

Du kan søke om stipend til ditt prosjekt her.

Av Jan Halvor, Stormberger
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Kommentarer

Kommentarer