Det begynner å lukte fugl

Vi snakker hverken om høstjakta eller dårlig kroppslukt. Vi snakker om et spennende prosjekt vi er i gang med og som kan komme til å bety mye for både miljøet, kundene våre og oss som klesmerke. Veien dit er litt lang, men så langt tyder det på at vi skal komme i mål. Som et av veldig få klesmerker er vi i gang med å få miljømerket Svanen på noen av våre produkter.

Om en ser bort fra medarbeiderne et øyeblikk så er kolleksjonen vår kjernen i det vi driver med. Det er her vi setter de største sporene i både klima og miljø. For å ta et godt grep om miljøsatsingen i kolleksjonen vår så har vi lenge vurdert Svanen og hvorvidt vi skulle bryte på en slik satsing. Det er nemlig ikke noe hokus pokus å få dette symbolet på et klesprodukt.

Print

Klær har i de fleste tilfeller en lang leverandørkjede. Fra råvareprodusenter på bomull, ull, polyester og så videre, via vask, farging, veving med mer. Kjedene er heller ikke alltid statiske. Noen velger andre underleverandører fra gang til gang. Da kravene i Svanen ofte betinger at en har kontroll på kjeden så er dette en stor utfordring, i tillegg til de formelle kravene knyttet til kjemikaliebruk og lignende.

Men; nå har vi mannet oss opp og gått i gang med de innledende undersøkelsene for å få Svanen på noen produkter. Godt hjulpet av vårt kontor i Shanghai og en velvillig leverandør. Med flere hinder igjen så har vi troa på at vi kommer i mål. Da får vi ikke bare svanemerket på noen av produktene våre, vi får også masse kunnskap som vi vil dra nytte av i miljøarbeidet fremover. Vi krysser fingrene.

Klikk på bildet for mer info om Svanemerket.

Les også bloggposten: «Bærekraft teller»

Av Jan Halvor Bransdal, CR Ansvarlig, Stormberg AS
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Kommentarer

Kommentarer