Inkluderende ferie

Vi nordmenn flinke til å kose oss, flinke til å nyte ferier og late sommerdager. For mange av oss henger kos og ferie nøye sammen, men ikke for alle.

For noen betyr ferie det samme som ensomhet, tomhet og vonde følelser. For mange barn er sommeren og ferie ikke noe man gleder seg til, det er noe man gruer seg til. Enten fordi menneskene man har rundt seg ikke er tilstede, fordi mamma og pappa oftere er fulle, eller fordi man har ansvar man som barn ikke burde hatt. Å passe på voksne burde ikke være noe barn har ansvar for, det er voksne som skal passe på barna. Mens noen barn drar i Legoland, Dyreparken eller til syden, gruer andre seg til å komme tilbake på skolen og ikke ha noe svar når de blir spurt om hva de gjorde i ferien.

Varodd_kids_web

UNICEF har et prosjekt som heter «Den Ene». Tanken er at vi alle kan være den ene for noen som trenger det. Åpne øynene og se oss litt rundt. Se gutten som ikke er på fotballturnering, eller jenta som ikke har noen voksne til å bli med og bade. På websiden feriesentralen.no får du gode råd om hvordan du kan være den ene.

UNICEFs sterke blogg «Sommer med klump i magen» setter søkelys på den vanskelige ferien. Les den og ta en ekstra titt rundt i nabolaget neste gang du gir is til ungene dine. En ekstra is betyr lite for deg, men mye for andre.

Les også vår bloggpost «Glede i krise».

Kine, Stormberger
kine_blogg

Kommentarer

Kommentarer