Det nødvendige puslespillet

Bildet er uklart og brikkene er mange. Noen av brikkene passer flere steder mens andre er bortimot umulige å plassere. Noen brikker synes til og med å forandre seg fra tid til annen. Problemstillingen kan nok overføres til så mangt, men den passer veldig godt når en skal beskrive puslingen av vår leverandørkjede. Mange, komplekse og skiftende kjeder er en av våre største utfordringer for etisk handel.

Våre leverandører har vi relativt god kontroll på. Det er deres underleverandører helt ned til råvareprodusenten som utgjør de vanskelige brikkene. Her er det ledd som høster, vasker, spinner, vever, farger og så videre. Der er også ledd som leverer glidelåser, knapper, reflekser, tape, tråd, borrelåser, trykk og mye mer. Og de som leverer f.eks. knapper til den ene bestillingen gjør kanskje ikke det for den neste bestillingen.

"puzzled" av Filip Federowicz. C.C. License 2,0.

«puzzled» av Filip Federowicz. C.C. License 2,0.

Men; ute av syne, ute av sinn gjelder ikke. Vi må få så mange brikker som mulig på plass. For å få det til så kreves det noe så uoriginalt som langsiktig arbeid og gode relasjoner til leverandørene. Vi kan stille all verden krav, men uten samarbeid med leverandørene får vi aldri brikkene på plass. Spesielt siden vi ikke har eller ønsker innflytelse over deres valg av underleverandører, så lenge de følger Stormbergs etiske retningslinjer.

Stormbergs leverandørliste har vært offentliggjort i flere år. Her er det en mer grundig vurdering av fabrikkene og mer detaljert info basert på inspeksjoner, rapporter osv. Selv om vi er et stykke fra målet om full oversikt og kartlegging av underleverandørene så velger vi likevel å offentliggjøre navn og adresse på dem vi har til enhver tid. En god andel av underleverandørene leverer til flere av leverandørene våre. Bildet begynner å ta form, men laurbærene henger enda et stykke unna…

Les også bloggposten: Nøkkelen til etisk handel

Av Jan Halvor Bransdal, CR Ansvarlig, Stormberg AS
Jan-Halvor-Bransdal-tw

Kommentarer

Kommentarer

One Comment
  1. Dette er så viktig.Alle skulle stille spørsmål om hvor det de kjøper er laget.Be om innfo.Vet at det er sjelden de ansatte har noe eller ingen innformasjon om det de selger.Er vi mange nok, så må de høre oss.

Comments are closed.