Hva skal plagget hete?

Trodde du det var tilfeldig hva produktene våre får i navn? Ja, da har du bare litt rett…

Etter å ha gitt navn til om lag 8000 ulike produkter, er det ikke bare bare å døpe nye plagg. Det er gjengen på vår designavdeling som har ansvaret for å navngi alt av produkter som går i produksjon. Per i dag er alle produkter som skal ut i butikk frem til sommeren 2015, designet og navngitt.

klær

– Det første plagget vi produserte i 1998, fikk navnet Vidda. Det var en turbukse, og den selger vi enda, forteller Stromberggründer Steinar J. Olsen.

Vidda la en mal for hvordan våre plagg ble navngitt. Produktnavnene våre bør være naturrelatert i den forstand at de beskriver en aktivitet, et sted eller noe som finnes i naturen. Det kan være Drypp, Oksøy eller Kvist. De kan også beskrive følelser eller situasjoner som Spinnvill eller Lykke.

– Vi prøver å unngå æ,ø og å, men det er ikke så lett med stedsnavn. Der er det ofte øy eller ør eller støl. Vi har noen bøker liggende, som vi slår opp i på tilfeldige sider. Turistforeningens toppturbok, for ekesmpel! Den er grei. Men nå er den snart brukt opp, ler Heidi på designavdelingen.

– En gang var hjernen min så blank at jeg ringte til svigermor på Vestlandet «Sender du en epost med liste over steder nær dere?». Og det gjorde hun. Sånn fikk Valldalen jakken navnet sitt.

christine

Når det begynte å skorte på passende stedsnavn, måtte designteamet vårt tenke i nye baner. Det naturligste ble å vende nesen nordover og starte med samiske navn.

– Det er litt gøy, skjønner du! Vi finner ord på norsk og så oversetter vi til samisk. Finner vi et ord som er lett å lese og uttale, så har vi et nytt navn. Vi har både Slahtti og Bivval i kolleksjonen vår. Så kan det jo være opp til de som kjøper plagget å finne ut hva det betyr…

Kunne du tenke deg å hjelpe oss med navn til nye plagg? Til høsten kommer vi til å be om hjelp fra våre kreative følgere. Følg oss på Facebook og Instagram for å få med deg alle konkurranser og avstemninger!

Les også bloggen om vår automatiske lagerrobot.

Kine, Stormberger
blogg_sign

Kommentarer

Kommentarer

10 Comments
 1. Hva med Kvitneset? Kvitneset ligger i Brandal som ligger under Hareid kommune.

 2. Et plagg kunne bli oppkalt etter Sjunkhatten Barnasnarsjonalpark. Ligger i Nordland. En liten plass som heter Sjunkan i Sørfold Kommune som er fraflyttet , er bare fritidshus der no tilhører nasjonalparken. Veldig fint der.

 3. Luberg er et av de høyeste punktene i Nome kommune- Midt Telemark, med en fantastisk utsikt i 180 grader. Lifjell, Blefjell,Vestfold med Jomfruland mm kan du se i klarvær. Så Luberg fortjener navnet på et plagg for vår/sommer/høst

 4. Hva om den kan hete Birketveit hvor jeg bor, eller Ivedalen og så er det jo Hurrdalen som er i midt Norge. Bare en ide. Ha en fin sommer 🙂

 5. Synes (Gislefoss) var et fortreffene navn. Hvis det er til å fiske med . Der er Gislefossen i Audnedal kommune fullt av laks (Mitt fødested) Så har vi jo K. Gislefoss i værmeldingen…

 6. Det var rart. Navnet ser ikke ut til å ha blitt men det skal være Gjevden.

 7. <> Kunne jo være aktuelt. Et vann her i Gjøvdal der det var en fløtnings dam i sin tid og fint å fiske i 🙂

 8. Jeg synes «Bardu» kunne ha vært et fint navn på et røfft plagg.. siden Bardu er en «Villmarks og militær -kommune». Høres kewlt ut og da…

  Så synes jeg også «Bubo» er tøfft. «Bubo Bubo» er Hubro på latin, og Elverum sitt kommunevåpen 🙂 … Lukter skog av det navnet!

 9. En sånn jobb kunne jeg tenkt jeg, hehe. Har noen Stormberg klær som jeg er så glad i at de må ha egne kosenavn <3

Comments are closed.