Når naturen og Steinar spiller på lag

Siste halvdel av turen Sørlandet på tvers, var værgudene virkelig på vår side. Strålende solskinn hver dag og de eneste utfordringene var gnagsår og mygg.

Etter en trivelig og solfyllt avslutning i Lillesand på torsdag, startet fredagen også med blå himmel og hav som glitret i sola. Tema for dagen var miljø og klima. Med seg på etappen hadde Steinar Grimstads ordfører Hans Antonsen (V), Torbjørn Urfjell, kommunikasjonssjef i FN-sambandet, Karen Landmark i GRID -Arendal og Marte Rostvåg Ulltveit-Moe fra Naturvernforbundet. De fem satte kursen fra Kaldvell mot Grimstad. Fire med lette steg, og en med litt mer utfordringer.IMG_1420

De fem snakket om oljeboring, klimautslipp, personlig- og kollektivt ansvar. Det siste ble nok et stikkordet for samtalene. Ansvaret vi alle må ta for en felles fremtid og for kommende generasjoner. Enten man produserer klær eller en småbarnsmor.

Steinar kom seg helt til Arendal sentrum på fredag, og værvarslet for helgen lovet svært godt.

Lørdag stod også i naturens tegn. Denne gang var tema tilgjengelighet og fremkommelighet for handikappede og bevegelseshemmede.

_MG_5877Steinar hadde med seg leder for Midt-Agder Friluftsråd, Per Svein Holte, Arendals ordfører Einar Halvorsen (H) og Harald og Bjørg Verket. Bjørg er bevegelseshemmet og en aktivt naturnyter.

Sørlandet viste seg fra sin beste side med sol og sommer. En flott ramme rundt en hyggelig helgetur hvor praten dreide seg om viktigheten av å tilrettelegge for at alle som ønsker det, uavhengig av hvem man er eller hvilke utfordringer man har, kan benytte seg av den flotte naturen rundt om i hele Norge.

Steinar har slitt med gnagsår og hovne føtter de siste dagene på denne turen, men trakk pusten dypt og gjorde det vi tvilte sterkt på at han skulle klare; å komme seg til Risør FØR planlagt!

En fantastisk tur med utfordringer, overraskelser og mye ny kunnskap har kommet til en ende. Mange har hatt glede av at Steinar var litt stor i kjeften før jul… Til og med Steinar selv, tror vi!

Mandag kommer en bloggpost med litt betraktninger og Steinars egne tanker om det han har vært igjennom de siste syv dagene.

Watch this space!

Les også bloggposten Miljøansvar, så klart!

Kine Fredheim, kommunikasjonskonsulent
blogg_sign

 

Kommentarer

Kommentarer