1000,- per km til et formål du bestemmer!


Avstemningen er igang, og gjøres på vår facebookside. Avstemningen vil pågå så lenge Steinar går på tur. 

Stormberggründer Steinar J. Olsen skal forsøke å gå Sørlandet på tvers, fra Flekkefjord til Risør. Avstanden er målt til å være 210 km. Vi gir 1.000,- kroner per kilometer som Steinar klarer å tilbakelegge, og formålet kan du bestemme.

I desember 2012 hadde Fædrelandsvennen en avstemning for å kåre Årets Sørlandsbedrift. I konkurranse med sterke merkevarer som Dyreparken, Netthandelen og National Oilwell, ble Stormberg stemt til topps av sørlendingene. At daglig leder Steinar gikk ut og lovte han skulle gå Sørlandet på tvers hvis Stormberg gikk til topps, kan ha hatt en innvirkning på resultatet. Engasjementet var uansett stort, og Steinar er en mann som holder det han lover. Så kommende søndag sender vi avgårde sjefen med en haug av gnagsårplaster og de beste lykkeønskninger!

I forbindelse med turen, ønsker vi å gi kr. 1.000,- per km Steinar går, til et samfunnsnyttig formål. Vi håper han vil komme helt frem til Risør, og det vil i så fall si 210 km og 210.000 kroner som skal deles ut. De tre samfunnsnyttige formålene/prosjektene som får flest stemmer, fordeler beløpet ut fra følgende fordelingsnøkkel: 1. plass kr 100.000,  2. plass kr 70.000 og 3. plass kr 40.000 kroner. Dersom Steinar ikke kommer helt frem til Risør, blir antall kilometer summert opp til der turen endte, og den samme forholdsmessige fordeling beholdes mellom de tre formålene som er stemt frem.

Hvem som får hva, bestemmer DU! Organisasjoner og prosjekter som foreslåes bør være i tråd med Stormbergs kjerneverdier.

Skriv ditt forslag på vår Facebookside innen tirsdag 28. mai kl. 12. Etter dette velger vi ut de 10 finaleformålene du kan stemme blant.

Steinar-sorlandet-pa-tvers

Med på turen vil Steinar ha med seg både ukjente og kjente turvenner. Felles for gjestene er at de er engasjert i saker som fortjener oppmerksomhet, saker som kanskje ikke er så ofte fremme i offentligheten. Det blir mange og varierte temaer på den ukelange turen, bla kriminalitet og arbeid, samarbeid næringsliv og myndigheter, seksuelle overgrep mot gutter, familievold, klimakrisen og folkehelse. Så det ligger til rette for en tur med interessante diskusjoner.

Følg med kommende søndag ettermiddag når Steinar starter turen! Vi oppdaterer deg dag for dag med tema og gjester, samt hvor mange kilometer som er unnagjort.

Les også bloggposten Planleggingen er i gang

Line, Stormberger

Line Skaane

Kommentarer

Kommentarer

146 Comments
 1. Hei,
  nomineringen ble avsluttet idag kl 12, i morgen legger vi ut avstemningen og de 10 finalistene. Tusen takk for mange gode forslag!

  Mvh
  Line Skaane – Stormberg

 2. Bygdefolk for rovdyr , dei jobber for og få en bærekraftig stamme av våre rovdyr/rovfugler i Norge

 3. Bygdefolk for rovdyr! De gjør en kjempe viktig jobb for å beholde rovdyrene våre, som hører naturlig til i Norsk natur, som fortiden opplever en nedslakting forbi hinsides. Selvfølgelig mange andre flotte organisasjoner som også har bruk for disse pengene..

 4. BFR Bygdefolk for rovdyr er en frivillig organisasjon som kjemper for de store rovdyrene sin rett til å eksistere i norsk fauna. Samtidig som vi driver med folkeopplysning om rovdyr og fugler som finns i norsk natur.

 5. Bygdefolk for rovdyr kjemper for en utsatt gruppe dyrs rett til å eksistere i sine naturloige omrtåder. de kjemper mot en mur av kunnskapsløshet og pengemakt og anakronistisk distrikstspolitikk. Gi pengene til Bygdefolk for rovdyr. Naturen er for verdifull tilå bli dominisert.

 6. BYGDEFOLK FOR ROVDYR, står på for rovdyrene våre! Den jobben de gjør for å verne Norges rovdyr er ingen enkel oppgave..kunnskap er viktig for å dempe frykten for dyrene i vår vakre natur. BFR fortjener virkelig en premie for arbeidet de gjør! http://www.bfr.no

 7. Jeg synes virkelig at NOAH fortjener å vinne. De gjør en helt fantastisk jobb for dyrene! At NOAH ikke får statsstøtte er helt absurd og en trussel mot ytringsfriheten og demokratiske prinsipper. At norske politikere kan sitte og bestemme hvilke ytringer som skal ha de beste økonomiske forutsetningene hører ikke hjemme i vårt demokrati. Ulvehatere får penger. Pelsdyroppdrettere får penger. Det å plage og drepe dyr fremmer tydeligvis givergleden hos politikerne, mens det å ta hensyn til- og tale dyrenes sak blir ikke viet ett øre for NOAHs del. Når våre politikere slik sett forsøker å kneble ytringer de selv er uenige i, slår de med slegge på grunnmuren til de verdiene vi er så stolte av. Men heldigvis ser det ikke ut til å knekke NOAHs pågangsmot og vilje til å stå rakrygget i kampen mot mektige, urettferdige politikere og søkkrike næringer. Jeg er selv stolt medlem i NOAH og oppfordrer alle til å bli det samme!
  Tusen takk også til Stormberg for dette flotte tiltaket! 🙂

 8. Bygdefork for Rovdyr; BFR, taler dyrenes sak. Ikke hvilke som helt dyr, men rovdyr og deres opplagte rett til nettopp å være den naturlige toppredatoren og regulator av bestandene under seg i næringspyramiden.

 9. Føler at det er viktig å støtte de svake i samfunnet. Det er slik at de svakeste i samfunnet er dyr. I gitt tilfelle at Stormberg faktisk har lyst til å gjøre noe godt for de mange. Kanskje det er greit å se forbi menneskerasen og støtte de som blir systematisk utnyttet for våre formål. NOAH er et godt valg. Men gjerne også en annen dyrevernsorganisasjon. Få til noe bra! Pengene hjelper virkelig dersom de går til en slik sak.

 10. Stemmer på Me forskning! Det er på tide og så et slag for de. Man skal også huske at det er vanskelig og sette seg inn i slike situasjoner man ikke er i selv eller kjenner godt til. Man tar ofte for gitt og kunne gå i lekeparken osv med barna når man vil.

 11. Dyrevernsalliansen – fordi de på en dyktig måte klarer å balanse argumentene / budskap ved å være faktaorienterte og profesjonelle samtidig som er appelerer til følelsene ved å være vise at det dreier seg om levende vesener. Denne balansen tror jeg er veldig viktig for å få gjennomslag i politiske saker. Noe de har bidratt sterkt til ved prøveområder for dyrepoliti.

 12. Noah, uten tvil. De gjør så mye bra for de stemmeløse her i samfunnet.

 13. SPCA NORGE! Fordi de gjør en utrolig innsats med det lille de har av penger! Helt utrolig hvor mye bra de har fått til allerede!

 14. NOAH – for dyrs rettigheter.
  «Vår store oppgave.
  Å bli født som menneske på denne jord er å bli skjenket en hellig tillit.
  Vi har et hellig ansvar på grunn av de spesielle evnene vi har,
  som strekker seg langt utover evnene til planteriket, fiskene,
  skogene, fuglene og alle de andre levende vesenene på jorden.
  Vi er i stand til å ta oss av dem.»
  (-Audrey Shenandoah, Onondaga )
  Derfor ønsker jeg at NOAH får så mye økonomisk støtte som mulig for i så stor grad som mulig å kunne ivareta dyrenes stemme.
  På vegne av alle levende dyr – TUSEN TAKK!

 15. MEandYou – fordi at de startet en kronerulling da offentligheten ikke klarte å se lønnsomheten i å gi de ME-syke en bedre hverdag.

  «Forskerne på Haukeland trenger bare èn studie til for å kunne finne ut om dette er gjennombruddet man har ventet på. 140 ME-syke må prøve ut medisinen i et forskningsprosjekt. Det koster 7 millioner kroner. Men de offentlige myndighetene har sagt nei til å bevilge pengene.
  140 pasienter. 7 millioner kroner. 90 dager.
  Vi fikser det. MEandYou»

 16. Noah… De trenger sårt oppmerksomhet.
  På tide å vise verden at dyr har følelser og de fortjener respekt og ivaretaes 🙂

 17. Meandyou foundation som samler inn penger til Rituximab studien for ME pasienter.

 18. Jeg syntes at JA til lindrende enhet og omsorg for barn bør få pengene 🙂

 19. Stemmer på Meandyou. Forskning på Me er så viktig. Studien på Haukeland kan bety eit stort gjennombrot.

 20. Jeg synes Butterflys Friends skal få bidraget. Butterfly Friends er en frivillig, uavhengig norsk fadderorganisasjon som startet opp i 2002. organisasjonen har bygget og drifter 6 skoler i Gambia i Vest-Afrika og gir utdanning til ca. 2000 av de fattigste barna i landet. De driver i tillegg et helsesenter med 28 ansatte for den fattige lokalbefolkningen. Jobber også aktivt i Gambia med holdningskampanjer mot kjønnslemlestelser/omskjæring av jenter. Det siste prosjektet som ble startet, er «Solsikkedamene», et tilbud som lærer analfabete voksne kvinner å lese og skrive.
  Jeg har selv et fadderbarn her og får ofte oppdateringer om henne og alt som organisasjonen gjør for befolkningen.

 21. Jeg foreslår organisasjonen MEandYou. ME-pasientene drømmer om å leve et normalt liv, som å kunne gå turer i skog og mark…. Tenk om forskningen kunne finansieres og de blir friske!!! Samfunnsøkonomisk er det også, for disse pasientene vil ta tilbake livet sitt, de vil bli friske, de vil tilbake i jobb ….

 22. Det finnes åpenbart mange gode saker, men noen må stille opp for de som står aller svakest i samfunnet. Min stemme går derfor til NOAH – for dyrs rettigheter, fordi dyrs rettigheter havner i bakgrunnen og ikke tas på alvor – selv i Norge. Gandhi sa en gang at «The greatness of a nation can be judged by the way its animals are treated». Her har vi fremdeles en lang vei å gå. Staten bevilger ingen økonomiske midler til NOAH, noe som vitner om at dyrs rettigheter nedprioriteres, og at arbeidet som gjøres på området skjer på frivillig basis. Økonomisk støtte er derfor noe NOAH sårt trenger for i større grad å kunne være dyrenes stemme. Jeg håper derfor at også flere stemmer på NOAH, slik at verden – i takt med Stormbergs visjon – blir et litt bedre sted, også for dyrene.

 23. MEandYouFoundation samler inn penger til forskning til hjelp for Me-pasienter slik at vi kan få et liv med arbeid og fritid.

 24. MEandYou Foundation samler inn penger til forskning som skal hjelpe ME-syke til å få medisinsk behandling slik at de kan få et aktivt liv med arbeid og fritid.

 25. Jeg stemmer på Me and you, forskning på ME. Banebrytende internasjonalt!

 26. Håper MEandYOU kan få litt søtte her. Det trengs mer forskning på ME

 27. NOAH – for dyrs rettigheter. De arbeider for de svakeste i samfunnet.

 28. Noah. Folk som jobber frivillig for dyrene dag etter dag. Medlemmene gjør sitt beste i å støtte dem med penger, men de trenger så sårt mer.

 29. Den norske organisasjonen «Butterfly Friends – foundation for free health and education» som jobber i Gambia for å gi skolegang til 2000 fattige barn, et gratis helsetilbud til de fattige og gravide, for å få slutt på omskjæring av småjenter, og lese- og skriveopplæring til kvinner som er analfabet. Fantastisk organisasjon! 🙂

 30. Norske Redningshunder avd. Vestfold en frivillig gruppe mennesker og hunder som gjør en fantastisk jobb.

 31. Heisan,hvordan går det med gåingen,Steinar? Gir du penger til ME forskningen via MEandYou,risikerer du at flere får muligheten til å tasse rundt i skog og mark,men det er sikkert plass til flere turgåere i den flotte naturen Norge har å by på.Og flere turgåere er jo et gode for de som lever av å selge turtøy.Et flott tiltak .

 32. MEandYou foundation Banebrytende forkning på behandling av ME ved Haukeland sykehus.

 33. RLS- Restless Legs syndrom. Trenger å få markedsført seg, fordi mange går rundt med Rastløse ben (RLS) uten å vite hva som kan gjøres for å bedre hverdagen..

 34. Jeg håper at pengene går til MEAndYou Foundation. Med 210 000 kan man sende 4 nye ME pasienter til Bergen.

 35. Mener at Foreningen rastløse bein bør få bidraget. Ca 14% lider av RLS (Restless Legs syndrom) av nordmenn mange uten å være klar over hva dette er! I verste fall kan det være innvalidiserende. Foreningen jobber aktivt med opplysningsarbeid blandt mannen i gata og leger da det er lite kunnskap om dette! Men dette krever PR og penger noe som er sårt trengende for å nå ut til flest mulig! Vi har betjent innfotelefon 90 26 45 95 som også er betjent på kveldstid !

Comments are closed.