Stormbergere gir en time

Vi i Stormberg ønsker å gjøre verden til et bedre sted, noe vi vet vi kan. Dessverre har man ikke mulighet til å hjelpe alle, men alle har mulighet til å hjelpe noen. I denne sammenhengen har mange av vi som har jobbet i Stormberg i lange tider forsøkt å få med oss flest mulig.

Det gjør et sterkt inntrykk å lære om situasjonene/skjebnene til jentene i Strømmestiftelsens prosjekt Shonglap i Bangladesh. Mange av oss har barn, og det at barna ikke skal få lov til å ha de mest elementære behovene dekket (mat, god helse, skolegang, mulighet til å påvirke og bestemme over eget liv) er fryktelig å tenke på. Det skal ikke ha noe å si om man er født gutt eller jente, her eller der.

Dessverre betyr dette mye i visse deler av verden. Når vi så har muligheten til å hjelpe mange utsatte unge jenter til å få en lysere fremtid både for seg selv og også for resten av familien og samfunnet rundt seg, ja så er det bare en glede å få lov å bidra.

Det å gi en time hver måned koster oss veldig lite, når summen er trukket fra av nettolønnen og man vet at de kronene kommer godt med i mye større grad enn i vår del av verden.For kun 780,- får ei jente skolegang et helt år i Shonglap prosjektet.

Dania Aroz Hanan symaskin

Vi har jobbet med leverandører i Kina i en årrekke og Bangladesh er også et land som har stor tekstil produksjon, tenk om vi en gang i fremtiden kunne gi en ordre til noen av jentene som har gått gjennom Shonglap skolen?

Vi har ikke hatt fokus på hvor mye den enkelte bidrar med, derimot har vi hatt sterkt fokus på at flest mulig skal engasjeres. I neste omgang skal vi bygge videre på dette slik at vi drar med oss enda flere.

Les også bloggposten: Superkrefter

Av Hans Jørgen Kile, Innkjøpssjef Stormberg AS

Kommentarer

Kommentarer