Stormberg vokser videre

Den gode mottakelsen fra prisbevisste og turglade nordmenn bidro til en rekordhøy omsetning for Stormberg i 2012. Vi feirer med å åpne flere butikker og med å gi våre Kunder enda mer sports- og turtøy for pengene!

Mens den norske sportsbransjen økte totalomsetningen med 2,3% i 2012, økte Stormberg sin omsetning med 13,4% til 287 millioner.  I 2012 ble det solgt 2.404.093 Stormbergprodukternoe som i snitt utgjør 6.587 produkter hver dag. Det innebærer at Stormberg er den største sports- og turtøymerkevaren i Norge målt i antall solgte plagg. Stormbergs produkter distribueres gjennom Stormbergkjeden, Stormbergs nettbutikk og forhandlere i sportsbransjen. Nettbutikken hadde den største veksten av de tre salgskanalene.

nettbutikk_crop

Det er økende konkurranse i den norske sportsbransjen, og for å møte denne konkurransen har vi gjennom 2012 redusert våre salgspriser ytterligere. Dette har resultert i et noe lavere resultat enn året før.

Vi forbedrer og forenkler stadig den daglige drift og leter etter kostnader som kan reduseres. På den måten håper vi å stå best mulig rustet i årene fremover, uansett hvor sterk konkurransen måtte bli.

Stormbergkjeden bestod av 39 butikker ved utgangen av 2012. Vi har hittil i år startet tre butikker, og en rekke nye Stormbergbutikker åpner de kommende månedene. Kombinert med den sterke veksten i antall nye Stormbergbutikker, foretar vi en grundig gjennomgang av alle eksisterende butikker. De fleste butikkene driver godt, men enkelte butikker har for svake resultater. I sistnevnte tilfeller vurderer vi om den lokale butikken skal bygges om, legges ned eller om beliggenheten skal endres.

Vi jobber kontinuerlig for å lage produkter som møter våre Kunders behov og krav. Via tett dialog lytter vi til forbrukernes tips og råd, det gir oss mange gode innspill. Vi skal yte best mulig service og selge sports- og turtøy som holder våre Kunder tørre, aktive og fornøyde.

Vi forventer at prispresset og den sterke konkurransen i sportsbransjen vil fortsette de kommende årene. Stormbergs mye-for-pengene prispolicy vil derfor bli videreført og forsterket. Vi tror dette vil bidra til at vi klarer å opprettholde en vekst som er mer 10% større enn hos våre dyktige konkurrenter.

Kjære Kunder; tusen takk for at dere gjennom 2012 har valgt å kjøpe mer sports- og turtøy fra oss enn noen gang tidligere!

Årsregnskapet for 2012 finner du på denne linken.

Se også bloggposten Krise på høylys dag.

Kommentarer

Kommentarer