Gjort litt til skamme

Må nok ærlig innrømme at egne assosiasjoner til Burma og Myanmar nok ikke var de beste. Et tvilsomt styresett med et, historisk sett, enda mer tvilsomt syn på menneskerettigheter og omgang med omverden gir heller dårlig karakter her oppe i Nobel-land. Selv om en har lest en avis eller to siste par årene så var tanken på faktisk å gjøre business i dette landet noe som pirret både skepsis og interesse.

Jeg og min kollega hadde vel strengt ikke gjort hele hjemmeleksa i forkant av besøket. Vi hadde uansett oversett et par ting som vi nok ofte anser som relativt viktige. Det være seg mobiltelefon og bankkort. Ved ankomst Yangon fikk vi beskjed om at disse kunne vi bare legge nederst i snippsekken, for de virker ikke her. Mine bange anelser ble satt i både kursiv og fet før vi var ute av flyplassen.

Når en er født på 70-tallet så vet en strengt tatt at livet kan fungere uten både mobil og kort, men erfaringen er rusten. Sammen med våre lokale kontakter ordnet imidlertid dette seg til det behagelige og vi kunne fokusere på jobben med fabrikkbesøk og informasjonsinnhenting en masse. Den jobben viste seg etter hvert å torpedere mange fordommer og bange anelser underveis.

Med de muligheter og begrensinger to og en halv dags besøk gir så fikk vi se en levende og tilsynelatende velfungerende by. Vi fikk se fabrikker som var fullt på høyde med sine kinesiske konkurrenter på mange områder. Vi fikk se mennesker og en kultur som var både åpen, vennlig og mye smilende. Vel, så skinte det igjennom av og til at demokrati ikke var kjempesentralt i pensum, men at veien dit så smått er påbegynt.

Konklusjonen på vårt besøk var med andre ord meget positiv. Forutsatt at utviklingen fortsetter i riktig retning så er det mye som tyder på at Myanmar kan bli et viktig land også for Stormberg i årene som kommer. Følg med, følg med!

Les også bloggposten: Fra hittil ukjent hold

Av Jan Halvor Bransdal, CR Ansvarlig, Stormberg AS

Kommentarer

Kommentarer

2 Comments
  1. Hei Kjell Arnfinn,

    En oppfølger fra Myanmar kommer nok helt sikkert, om ikke så brått. Det er mye som skal læres fra dette landet også:)

    Hilsen
    Jan Halvor

  2. Spennende, hadde vært interessant å fått en oppfølging av dette og. Godt å få ett annet syn på landet enn de fordomsfulle en får fra aviser og negative presseomtaler.

Comments are closed.