Fra hittil ukjent hold

«Made in China» har vært vanlig for de aller fleste Stormbergplaggene opp gjennom årene. Med få unntak har kinesiske produsenter vært våre betrodde samarbeidspartnere på produksjonssiden. Og det med rette. Men utvikling er som kjent konstant og med den størrelsen og veksten vi har nå, så ønsker vi å utvide og spre produksjonen mer også utenfor Kina. Neste stopp Myanmar!

For kort tid siden besøkte jeg fabrikken som nylig har gjort den første produksjonen for oss i Myanmar. Selv om forundersøkelsene indikerte at forholdene var bra, så murret det litt i bakhodet i forkant av besøket. Militærjunta og relativt autoritært styresett er sjelden synonymt med menneskerettigheter i særklasse. I videoen under kan du se hvordan fabrikken og inntrykkene var.

Nå skal en nok være forsiktig med å si at denne fabrikken er representativ for situasjonen generelt i Myanmar, men det viser likevel at mulighetene for etisk forsvarlig tekstilproduksjon absolutt er tilstede. Stormberg er i startfasen og mye er uoppdaget, men førsteinntrykket er over forventning. Vi ser fram til å prøve nye produksjoner i det særdeles vakre landet. Bli vant til «Made in Myanmar»!

Les også bloggposten: Gjennomsiktig lønnsomhet

Av Jan Halvor Bransdal, CR Ansvarlig, Stormberg AS.

Kommentarer

Kommentarer