Hvorfor ansette tidligere straffedømte?

Hvorfor ansetter Stormberg tidligere straffedømte? For mange er det nok uforståelig. Men for disse bunner det ofte i uvitenhet og fordommer som har kommet gjennom medias vinkling av kriminelle, samt tanker man selv lager seg.

I disse dager går dokumentaren «Veien tilbake: Oslo-Paris» på TV2 kl 22.10 på onsdager. Denne flotte gjengen med tidligere innsatte som tar på seg sitt livs største utfordring, gir oss et innblikk i personene bak ansiktene «kriminelle». Det er så absolutt ikke en homogen gruppe mennesker, de er har sine ulikheter både innen oppvekst, tankemåte og oppførsel. Men likevel dømmer mange de som en enhet.

Det var naturlig for Stormberg å sponse denne ekspedisjonen. Vi har tro på det å gi mennesker en ny sjanse. Vi tror, og vi vet, at en ny sjanse kan gi et menneske muligheten til et helt nytt liv. Ja, så har de gjort en feil i sitt liv. Noen mer alvorlige feil enn andre. Men skal de dømmes hele livet for det? Vi rettferdiggjør ikke det de har gjort, og vi er ikke enige i det de har gjort. Men når de har gjort opp for seg, hvorfor skal vi ikke hjelpe de til å gjøre noe bra? For det å komme seg i jobb etter endt soning, det er bra! Det er bra for vedkommende og ikke minst for samfunnet. Istedenfor å være en byrde, blir de nå en bidragsyter til fellesskapet. Er ikke det bra? Selv om de gjorde en feil tidligere i livet.

Stormberg har fastsatt at 25% av alle ansatte skal være mennesker som har vanskeligheter med å komme inn i arbeidslivet, deriblant tidligere straffedømte, tidligere narkomane, folk med fysiske og psykiske problemer eller unge mennesker som skolen ikke klarte å engasjere.

Vi heier på gjengen som sykler Oslo-Paris, og mener at det var en stor utfordring, men ikke deres største. Den kom nemlig når endt soning var over. Hvem er villig til å gi disse flotte menneskene en ny sjanse? Vår erfaring er at de aller fleste griper denne sjansen, og man får medarbeidere som er både lojale og svært arbeidsdyktige.

Les også bloggposten Tidligere straffedømte sykler Oslo-Paris

Line Skaane, markedssjef

Kommentarer

Kommentarer

4 Comments
  1. Jeg vet ikke hvor jeg hadde hvert uten Stormberg, det gjør utrolig mye bra for en som ikke helt tror på seg selv å få jobbe igjen. Dere var med å gi meg troen på livet, og takker for sjansen dere gav meg. Skulle ønsker flere var som Storberg å så folk som folk, og ikke bare fortiden en drar med seg.

  2. Alla goda ting är tre….. : ) Har tidigare berömt företaget för dess djuretik / policy samt att ni skänker pengar från er omsättning till välgörande ändamål och nu detta med att anställa personer som annars har svårt att få jobb , BRA igen !

  3. Man blir varm inombords när man vet att det finns företag som hjälper dom svaga i samhället . Fortsätt med ett bra jobb Stormberg .

Comments are closed.